Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivirala se klizišta

FOTO Zagreb: Skela umalo pala sa zgrade!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Došlo je do aktivacije nekoliko klizišta, a od jutarnjih sati na terenu su djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Ureda za izgradnju grada, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i dobrovoljna vatrogasna društva s preko 20 ekipa.

U Babonićevoj ulici na kućnom broju 87 aktiviralo se klizište. Vatrogasci su dojavu o aktivaciji klizišta u Babonićevoj ulici u Zagrebu dobili tijekom jutra, potvrđeno je za Dnevnik.hr u Javno vatrogasnoj postrojbi Zagreb.

Pročitajte i ovo Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

Aktivacijom klizišta nastala je materijalna šteta, ali srećom nitko nije ozlijeđen. Na terenu su i pripadnici Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Aktivirana su klizišta na lokacijama Kestenovac 11 i Mlinovi 47B, priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama navodeći da je na lokaciji Kestenovac ugrožen stambeni objekt te je u sklopu hitnih mjera naručena građevinska tvrtka da pomakne zemlju koja klizi u objekt.

Na lokaciji Mlinovi 47B je zbog toga što je na susjednoj parceli vlasnik posjekao šumu došlo do porasta podzemnih voda i klizanja terena.

Na travnjaku na križanju Selske ceste i Zagrebačke avenije otvorila se rupa površine oko dva četvorna metra i dubine oko pet metara koju će zatrpati djelatnici "Zrinjevca", a HEP je stabilizirao stup trafostanice.

FOTO Snijeg na Sljemenu i u G. Kotaru, vatrogasci na brojnim intervencijama, vjetar rušio stabla i nosio krovove

Vatrogasci su jutros izašli i na intervenciju u Vrbanima, gdje se nalazi napušteni neboder na kojem su skele. Zbog jakog vjetra postojala je mogućnost da skele padnu. Zagrebačka polciija, Dnevnik.hr-u je potvrdila kako su na terenu u Vrbanima bili s varogascima te su osiguravali područje kako ne bi došlo do nesreće. Dok je trajala sanacija skela, područje je bilo okruženo policijskom trakom. 

Vatrogasci su od 5 do 13 sati imali više od 180 tehničkih intervencija, uglavnom ispumpavanja vode, navodi Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene