Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prašina s juga

FOTO Afrički pijesak u Hrvatskoj 3. put u mjesec dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Treći put u mjesec dana pijesak i prašina sa sjevera Afrike stigli su na jug Europe. Ovaj fenomen se u Hrvatskoj javio u južnoj Dalmaciji.

Velike količine pustinjskog pijeska, podrijetlom iz sjeverne Afrike, nošene vrlo snažnim jugozapadnim visinskih vjetrovima prešle su preko Sredozemnog mora i stigle do južne Italije, Cipra, Grčke, Albanije i nekoliko zemalja balkanskog poluotoka, javlja Dalmacija News.

Pročitajte i ovo Screenshot U 3:50 sati Usred noći potres pogodio Dalmaciju: "Bome je treslo" Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce

Pustinjski pijesak iz Afrike podignula je ciklona Ferdo, iznimno prostrana ciklona koja zauzima veći dio starog kontinenta, a centar joj se nalazi upravo oko našeg područja.

>> FOTO Dalmaciju zasula kiša s pijeskom iz Sahare

Tako je jučer zbog povećane koncentracije čestica pijeska vidljivost ponegdje bila smanjena. Zamućen zrak zbog velike koncentracije pustinjskog pijeska zabilježen je i u Sarajevu.

Za razliku od prethodna dva puta, ovoga je puta pustinjski pijesak 'samostalno' stigao do Europe, bez oblaka, pa nije zabilježena kiša s primjesama pustinjskog pijeska. Satelitska snimka sjeverne Afrike i južne Europe iz svemira otkrila je spektakularne prizore 'selidbe' pustinjskog pijeska preko Sredozemnog mora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene