Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražili smo

Forbes tvrdi da smo neljubazni. Pogledajte kakvi smo...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako turisti doživljavaju Hrvatsku, govori i Forbesova ljestvica najneljubaznijih zemalja.

Na popisu 33 države, Hrvatska je zauzela 15. mjesto. Turističkoj zemlji u usponu ne treba biti utjeha što je na prvom mjestu po neljubaznosti Francuska, a slijede Rusija, Velika Britanija i Njemačka. Ekipa Dnevnika Nove TV izašla je na teren i sama se uvjerila kakva je ljubaznost na ulicama hrvatskih gradova.

Pročitajte i ovo Mirogoj Obnova objekta Velika promjena na Mirogoju: Iz ureda poslali važnu obavijest građanima Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti"

S kartom u ruci, glumeći turiste provjerili smo koliko su Hrvati spremni pomoći. Slučajne prolaznike pitali smo kako iz centra Zagreba doći do naselja Knežija. Upute su zahtijevale dosta truda jer se radi o relaciji do koje je nemoguće doći bez presjedanja. Unatoč tome, tek nam je jedna osoba odbila pomoći.

Pomagali su čak i oni koji nisu znali kako do našeg odredišta, ili oni kojima je engleski jezik problem. A nekad su u pomoć priskočili i oni koje nismo zaustavili.

Uz ponašanje domaćina, putnici iz zapadnoeuropskih zemalja ocjenjivali su i uljudnost konobara i osoblja u hotelima. "Ja sam puno radila u turizmu i svi su rekli da smo ljubazni i gostoljubivi", tvrdi konobarica Petra iz Zadra.

Osmijeh na licima istarskog osoblja najčešći je razlog zašto se gosti vraćaju u Hrvatsku. "Od 1997. dolazimo u Hrvatsku. Ovdje volimo i ljude i osoblje", rekla nam je Njemica Ruth.

A da možda ipak nismo ni trebali ući na ljestvicu neljubaznih, pokazali su i naši sugovornici koji se nisu naljutili što su objašnjavali - uzalud.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene