Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fond za zaštitu okoliša: Nitko nije zatrpavao azbest u Vranjicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odbacio je kao netočne navode medija o izjavama direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea, te navode kako Fond ni resorno ministarstvo niti bilo tko u izvođenju postupka sanacije azbestno-cementnog otpada iz kruga tvornice Salonit nije azbest zatrpavao u Vranjicu.

Fond nadalje navodi da je azbestno-cementni otpad iz kruga tvornice zbrinut u dijelu Mravničke kave prema postupku koji je utvrđen nacionalnim propisima i direktivama EU i prema programu sanacije, programu radova na zbrinjavanju i sanaciji koji je izradio Institut građevinarstva Hrvatske (IGH) iz Zagreba i izvedbenom projektu sanacije na lokaciji Mravinačke kave, koji je izradila tvrtka PB Konstruktor iz Splita. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema više opasnosti? Gotova sanacija azbestnog otpada u Vranjicu Slika nije dostupna Počela sanacija azbestnog otpada u Vranjicu

>> Mladineo: Sanacija u Vranjicu nepropisno obavljena

Odlaganje azbestno-cementnog otpada iz kruga tvornice Salonit u Mraviničke kave, što je jedna od varijanti u programu sanacije IGH provedeno je iz razloga jer je jamčila brže zbrinjavanje azbestno-cementnog otpada i sprječavanje štetnog utjecaja tog otpada na zdravlje radnika i okolno stanovništvo, kaže se u priopćenju.

Direktor Fonda Vinko Mladineo napominje da se nepotpunim i neistinitim prenošenjem njegovih izjava dezinformira javnost, da mu nije jasno zašto se i u ime koga to radi te ističe da je rad Fonda transparentan i javan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene