Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava o obrazovanju

Flego Fucshu: Sada nam govorite što treba, a zašto to niste učinili?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska udruga poslodavaca organizirala je predizbornu raspravu o obrazovnom sustavu na kojoj su predstavnici političkih opcija govorili o svojoj viziji poboljšanja obrazovnog sustava i jačanja gospodarstva.

HDZ-ov ministar obrazovanja u startu je priznao da se novac koji se iz proračuna ulaže u obrazovanje može trošiti puno bolje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekonomske prognoze Europska komisija optimistična: Hrvatskom gospodarstvu znatno povećana procjena rasta za iduću godinu Slika nije dostupna Od 1. rujna Damir Zorić je novi glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca

'Ja mislim da unutar postojećeg izdvajanja od 4 posto postoji ogroman prostor kako bi se ta sredstva racionalnije trošila', kazao je Radovan Fuchs.

Kukuriku kandidat za ministarsku fotelju Gvozden Flego koji ju je u Račanovom mandatu već grijao Fuchsu je zamjerio što svoje stavove već nije proveo u reformu.

'Trebalo bi koristiti puno racionalnije sredstva?! Pa za Boga miloga, bili ste ministar dvije godine, bili ste državni tajnik nekoliko godina, u sustavu obrazovanja ste od 1995. godine i sad vi nama pričate što bi trebalo napraviti a vi sami to niste napravili', odgovorio mu je Flego.

Fuchs na ovo nije odgovorio. Ali na tvrdnju Miroslava Rožića da u Hrvatskoj uopće više nema znastvenih radova, stao je u obranu svojih kolega.

Iako HSLS najavljuje jake rezove u proračunu od čak 15 milijardi, za obrazovanje bi povećali davanja.

'Da postanemo konkuretniji, da nam gospodarstvo postane konkuretno moramo više ulagati u obrazovanje i znanost', kazao je Miljenko Šimpraga iz HSLS-a.

Laburisti drže da je sustav obrazovanja trebalo promjeniti već davno.

'Za Boga miloga, mi znamo da djeca u svijetu uće drugačije. Znamo to 10 godina, znamo to 20 godina, znali smo to i prije', kazao je Nikola Vuljanić.

Miroslav Rožić, sada HSS-ovac, Fuchsa i Flegu upozorio je da su i jedan i drugi imali kao ministri priliku da nešto promijene ali da su njihova djela ipak izostala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene