Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nahvalili premijerku

Financial Times: Kosor povećala kredibilitet Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor riješila je granični spor, a sada se uhvatila u koštac s problemom korupcije, pišu ugledne britanske novine The Financial Times.

The Financial Times u članku pod naslovom 'Novi vođa izlazi iz sjene' Jadranku Kosor opisuje kao političarku koja je nakon uspješno okončanih pregovora sa Slovenijom uspjela dobiti poštovanje u vladajućoj stranci i izvan nje. Novine su u članku podsjetile kako kako je bivši premijer Ivo Sanader bez objašnjenja dao ostavku te je na svoje mjesto postavio Jadranku Kosor. S mjesta počasnog predsjednika stranke, piše FT, Sanader je mislio kako će moći zadržati nadzor nad Kosor, a 'većina ju je građana dočekala s rezervama'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kako će Eurozona preživjeti 2011.? Financial Times: Euro će i dalje biti izvor nestabilnosti Slika nije dostupna Primjeri Bugarske i Rumunjske F. Times: Hrvatska ne bi smjela ući u EU

>> Swoboda: Kosor je odlučnija od Sanadera u borbi protiv korupcije

>> Rehn: Hrvatska prelazi posljednju milju u pregovorima

Premijerka je ubrzo sve iznenadila pokazavši zaokret u odnosu na Sanaderovu politiku. Kosor je poboljšanjem odnosa sa Slovenijom i uspješnim okončanjem pregovora povećala kredibilitet Zagreba u Washingotnu i Bruxellesu. Sada je kao prioritet iskrsnula borba protiv korupcije koja je u Hrvatskoj dobila zamah, piše list te napominje kako nastojanja premijerke treba shvatiti ozbiljno.

Je li i vas iznenadila Jadranka Kosor?

  • Da, pozitivno
  • Da, negativno
  • Ne, uvijek sam vjerovao/vjerovala u nju
  • Ne, još uvijek smatram da radi loše

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene