Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Financial Times

'Izjave Kolinde Grabar Kitarović predstavljaju izravan napad na Vladu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu za blog Financial Timesa 'Beyondbrics' istaknula je da Hrvatska nije iskoristila EU fonove koji su na raspolaganju u Bruxellesu.

Izabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u razgovoru za britanski Financial Times ponovno je kritizirala vladu. U razgovoru je rekla kako je u Hrvatskoj nezaposlenost mladih među najvišima u Europskoj uniji i kako, istaknula je, nismo iskoristili europske fondove koji su na raspolaganju u Bruxellesu. Autor članka navodi kako njezine izjave predstavljaju izravan napad na vladu s kojom će morati surađivati, kako je rekao, u teškoj kohabitaciji.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić na konferenciji za novinare - 5 Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić dao intervju, komentirao i izbore u Hrvatskoj: "Ja mogu glasati" Slika nije dostupna Za Dnevnik Nove TV EKSKLUZIVNO 'Slike koje sam vidjela, koje dolaze s Markova trga, nisu dobre za Hrvatsku'

Grabar Kitatović intervju je dala za blog Financial Timesa 'Beyondbrics' koji vodi Andrew McDowall.

'Očekujem od Grabar-Kitarović da ne bude hrvatski Vojislav Šešelj'

'Mi smo zemlja blagoslovljena mnogim prirodnim resursima. Daleko smo došli, ali moramo potpuno promijeniti našu trenutnu ekonomsku paradigmu. Kao i mnoge zemlje u Europskoj uniji, i Hrvatska je teško pogođena gospodarskom krizom, ali stvari koje smo učinili ili nismo učinili pogoršavaju situaciju. Nezaposlenost i nezaposlenost mladih među najvišima je u EU, a prošle godine nismo iskoristili EU fondove koji su nam bili dostupni u Bruxellesu', rekla je Grabar Kitarović.

U tekstu se navodi kako je Grabar Kitarović na izborima pobijedila Ivu Josipovića, 'cijenjenog akademika i skladatelja' koji je, navodi se, izbore izgubio zbog povezanosti s vladom premijera Zorana Milanovića.

Slučaj Šešelj: 'Bilo bi najbolje da Grabar Kitarović piše srbijanskom predsjedniku'

Grabar Kitarović rekla je i kako vjeruje da će Hrvatska za pet godina biti znatno drugačija od onoga kakva je danas, te da je ona sama uzbuđena zbog budućnosti.

Autor je priliku iskoristio da spomene kako je Grabar Kitarović tijekom kampanje sebe prikazivala kao alfa ženku, proizvod sela i osobu koja zna pucati, voziti traktor i pomusti kravu. Smatra da je njezina pobjeda vjerojatno najvažniji znak da se HDZ vratio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene