Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmjenjena optužnica

Sudsko vijeće odbilo dodatno vještačenje Sanaderove imovine i novi dokaz USKOK-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku suđenja za slučaj Fimi media, bivšem premjeru i bivšem predsjedniku HDZ-a, Ivi Sanaderu, USKOK je predao sudu izmjenjenu optužnicu.

Sanaderova obrana predlaže dopunu financijskog vještačenja. Traže da se uzme u obzir Sanaderov iskaz u vezi umjetnina, koje je slike kupio, a koje su mu poklonjene. Tvrde da je to ključno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne osjeća se krivom Bivša šefica računovodstva HDZ-a na suđenju za Fimi mediju: "Moje ranije izjave u USKOK-u bile su izrečene pod pritiskom na mene i moju obitelj" Slika nije dostupna Suđenje Sanaderu Nina, Thompson i Mišo - Prisjetite se njihovih svjedočenja u aferi Fimi media!

Vještak nije uzeo u obzir Sanaderova primanja do 1992. pa ispada da on dotad nije ništa radio, tvrdi Sanaderova obrana.

Sutkinja Sanaderu: Najbolje da ste Vi radili vještačenje!

USKOK se protivi tom prijedlogu, jer se vještak o svemu očitovao. Što se tiče umjetnina, treba uzeti u obzir vještačenje Igora Zidića. Tužiteljstvo tvrdi da je vještak uzeo u obzir sve ono što je prvooptuženi Sanader priložio sudu.

Stječe se dojam da bi Sanader stalno nešto nadopunjavao nakon svjedočenja, kako bi smanjio razliku između zarade i imovine, tvrdi tužiteljstvo.

USKOK je priložio i odgovor Haškog suda u kojem stoji da protiv Ivana Jarnjaka, nikad nije pokrenuta istraga. Sanader je u svojoj obrani tvrdio da je Jarnjaka spasio od haškog suda.

Sanaderova obrana je odgovorila kako taj odgovor ne znači ništa. USKOK je nakon toga predao izmjenjenu optužnicu protiv Sanadera.

Sudsko vijeće odbilo je haško pismo kao dokaz, ali i prijedlog Sanaderove obrane za dodatnim vještačenjem.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene