Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljeno suđenje

SANADER O ARBITRAŽI "Tko kaže da je to gubitak? Izgubio je onaj tko je cijelu priču započeo''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje u aferi Fimi Media odgođeno je sredinom rujna 2016. godine zbog Sanaderove bolesti.

Nastavljeno je ponovljeno suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i ostalima u slučaju Fimi media koje je bilo odgođeno još od sredine rujna zbog Sanaderove bolesti.

Pročitajte i ovo Zatvorska kazna Prije 5 godina Gliserom naletio na 20-godišnju djevojku i usmrtio ju: Pogledajte koju kaznu je dobio Noa Milivojev Traje suđenje Cure detalji optužnice: Monstruozni ubojica tiktokerice njezinoj majci slao poruke nakon što joj je udavio kćer i izrezao je na komade

 

Zbog izvlačenja novca iz državnih tvrtki i ustanova preko Fimi medije, na optuženičkoj klupi su uz bivšeg premijera i bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić, stranačka blagajnica Branka Pavošević, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Nakon višemjesečne stanke prva je na klupu za svjedoke sjela nekadašnja voditeljica marketinške službe i kasnije direktorica sektora za marketing Hrvatske lutrije Ana Jazić koja je pred sudskim vijećem zagrebačkog Županijskog suda rekla da nitko nije sugerirao ni naredio poslovnu suradnju s Fimi medijom te da su cijena i kvaliteta njihovih usluga bile na visini.

Svjedokinja je ispričala također da je Hrvatska lutrija surađivala i s drugim agencijama. Ustvrdila je kako ne vjeruje da je Fimi media bila zastupljena s više od 10 posto u ukupnim troškovima za marketing. Tvrdi da ta marketinška agencija nije imala ekskluzivno pravo u Hrvatskoj lutriji.

Sanader je nakon ročišta izjavio da je nakon teške bolesti u rehabilitacijskom postupku, ali se osjeća relativno dobro.

Suđenje u slučaju Fimi media nastavlja se u srijedu kada bi trebali svjedočiti Anita Lončar Papeš, Ante Bebić i Ante Todorić.

 

Sanader: Arbitražna odluka u slučaju Ina-MOL je satisfakcija

Bivši premijer Ivo Sanader izjavio je u utorak novinarima da presuda arbitražnog suda u slučaju Ina-MOL za njega predstavlja satisfakciju jer potvrđuje ono što je govorio pred javnošću i sudom.

Upitan kako doživljava gubitak arbitražne presude, pogotovo u dijelu argumenanata koji su njega optuživali, Sanader je upitao "tko kaže da je to gubitak". "Izgubio je onaj tko je cijelu priču započeo pred međunarodnom arbitražom UN-a na temelju Ježićeve izjave, a Ježić je lažni svjedok", rekao je Sanader nakon suđenja u slučaju Fimi medija.

Sanadera očekuje i ponovljeno suđenje u slučaju Ina-MOL, a on tvrdi da je sve što je govorio na sudu govorio i na arbitraži. "Pitanje je tko je izgubio, mislim da je dobila istina", poručio je.

Na novinarsku konstataciju kako je hrvatska politika cijelo vrijeme govorila da se arbitražom štite nacionalni interesi, Sanader je odgovorio kako je to govorila Vlada Zorana Milanovića na temelju Ježićeve lažne izjave. ''Pitam vas tko može formulirati nacionalni interes na temelju izjave lažnog svjedoka'', rekao je.

"Stalno jedno te isto govorim – Ježić laže. Osim toga, tih pet milijuna kuna koje on govori da je MOL potplatio bivšeg premijera, odnosno mene, gdje su tih pet milijuna", upitao je Sanader. Dodao je pritom kako nema potrebe da rezultate arbitraže koristi na sudu. (Hina/Ma.B./J.K.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene