Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdravstveni odgoj

Filozofski fakultet u Zagrebu podupro Štulhofera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu danas je podupro svog profesora Aleksandra Štulhofera, čiji se, stoji u pismu dekana Damira Borasa, znanstveni rad i profesionalni dignitet već neko vrijeme želi diskreditirati i negativno etiketirati.

Izražava se ‘duboko ljudsko i profesionalno neslaganje s takvim medijskim napadima na njega’, u kojima su se, napominje se, prestali upotrebljavati znanstveni argumenti u poznatom predmetu spora nego se počelo koristiti pukim argumentima ‘ad hominem’.

Boras je u pismu ustvrdio kako je Štulhofer ugledni profesor s međunarodnom znanstvenom reputacijom koji u svojoj struci radi savjesno, pošteno i samostalno, izvan bilo kakvih političkih ili drugih okvira, a ‘što služi na čast i njemu osobno i Filozofskom fakultetu u Zagrebu’.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovorio na optužbe Štulhofer: Ovo je najteži trenutak u mojoj karijeri, ne surađujem s pedofilima! Slika nije dostupna Žustra rasprava Reisman optužila Štulhofera da je surađivao s pedofilom!

>> 'Rasprava o zdravstvenom odgoju svela se na vrijeđanje Štulhofera'

Napadi protivnika uvođenja Zdravstvenog odgoja u škole na Štulhofera, koji je radio na tom projektu, ocjenjuju se ‘neprofesionalnim, neetičnim i nepotrebnim činom’ te se ističe kako je Filozofski fakultet institucija koja posebno drži do akademskog digniteta svojih zaposlenika, profesora, asistenata i studenata.

Rasprave na našem Fakultetu pokazuju da je moguće argumentirano sučeljavanje stavova, znanstvenih uvjerenja pa i svjetonazora, čak i žestoko, a da se ne izađe iz okvira akademske i dignitetne rasprave, dodaje se. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene