Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznio plan oživljavanja Agrokomerca

Fikret Abdić se obratio javnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu se javnosti obratio Fikret Abdić, koji je zbog ratnih zločina u Zapadnoj Bosni 11 godina proveo u pulskom zatvoru, iznio je svoj plan oživljavanja Agrokomerca.

Rijekti su ljudi koji izazivaju toliko prijepora kao Fikret Abdić. Za većinu bošnjaka on je izdajica i notorni ratni zločinac koji je uz pomoć srbijanskih plaćenika Arkana i Legije htio otcjepiti Zapadnu Bosnu. Za njegove pristaše Babo je spasitelj, ekonomski genij, čudotvorac koji jedini može spasiti Bosnu. Abdića je na izlasku iz zatvora u Puli dočekalo više tisuća frenetičnih pristaša. Abdić danas tvrdi da je agrokomerc nacionalizirala država, jer se boje da ću ga ponovno oživjeti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Načelnik općine Velika Kladuša Zbog sumnje na korupciju uhićen Fikret Abdić, istražitelji pretresli Agrokomerc Atif Dudaković, desno (Foto: AFP) Zatražen rok od 30 dana BiH: Obrana generala Dudakovića tražila dodatno vrijeme za izjašnjavanje

>> Fikret Abdić izašao iz zatvora, opkolile ga tisuće euforičnih pristaša

'Projekt uništenja Agrokomerca postoji i BIH mora identificirati ljude koji su kreatori tog projekta. Nije slučajno srušen Agrokomerc, međutim mi se tome suprostavljamo i želimo revitalizirati Agrokomerc', rekao je Abdić.

Abdić je početkom 90ih bio uvjerljivo najpopularniji političar među Bošnjacima. Agrokomerc je u tom trenutku bio gigant koji je imao predstavništva u cijeloj jugoistočnoj Europi. No uskoro se sukobio s Alijom Izetbegovićem. Napušta SDA i osniva svoju stranku. I danas tvrdi da iza njegovog suđenja i uništavanja Agrokomerca stoji SDA, stranka u kojoj je i Izetbegovićev sin, inače član trojnog predsjedništva BIH.

'Bakir Izetbegović je dao intervju u kojem je rekao: 'Mi ne računamo s Fikretom Abdićem'.To je njegov problem jer ja tražim da se firma preda dioničarima, a oni će odlučiti hoće li mene uzeti ili neće. To nije stvar vlasti', dodao je Abdić.

Abdić tvrdi da ga ne smeta što ga nazivaju senilnim starcem i da neće odustati od namjere da se Agrokomerc vrati ljudima koji su ga stvorili.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene