Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 500 izvođača

Festival glazbe u Lisinskom: Natjecanje otvaraju pjevački zborovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugo Natjecanje pjevačkih zborova i vokalnih sastava organizirano u sklopu Festivala glazbe Zagreb 2017. održat će se 4. studenoga u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Nastupit će više od 500 izvođača – 21 zbor i vokalni sastav iz Zagreba i cijele Hrvatske, a ove godine na natjecanje stiže i jedan od ponajboljih zborova iz Bosne i Hercegovine. Zborovi će se natjecati u pet kategorija – mješoviti zborovi, vokalni sastavi, folklorni zborovi, dječji zborovi, slobodno vokalno višeglasje – podijeljenih u dva koncerta od kojih prvi počinje u 12 sati, dok će se drugi koncert održati u 17 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 21. rujna Humanitarna akcija i obilježavanje Nacionalnog dana multiple skleroze Slika nije dostupna Zahvaljujući donacijama Veliki uspjeh Zaklade Ana Rukavina: Još jedna liječnica odlazi u Ameriku na usavršavanje

Njihove izvedbe pratit će stručno povjerenstvo, a osnovni elementi ocjenjivanja su: izbor programa, kvaliteta zborskog zvuka, interpretacija te opći glazbeni dojam. Cilj je Festivala i Natjecanja popularizacija zborske glazbe, podizanje razine umjetničkih dometa domaćih zborova, stvaranje bogatog fundusa vokalnih skladbi domaćih autora i plasiranje Zagreba kao centra zborske glazbe u Hrvatskoj.

U nastavku Festivala koji i ove godine organiziraju Centar za kulturu i informacije Maksimir i Centar za glazbu Zagreb održat će se i nekoliko koncertnih večeri, Susret školskih zborova te edukacijske radionice. Na ovogodišnjem Festivalu koji traje od 4. studenoga do 16. prosinca nastupit će više od 1000 izvođača na ukupno sedam koncerata.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Informacije i popis sudionika možete pronaći na webu Festivala i na Facebooku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene