Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ledene skulpture

Fascinantno: More i bura napravili 'čuda' i na Krku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon ledenih skulptura iz Senja more i bura 'poigrali' su se i na Krku.

'Jučer cijeli dan i sinoć orkanska bura je poharala Bašku, te pritom učinila znatnu materijalnu štetu, od potopljenih barki do razbijenih krovova, prozora, tendi, prometnih znakova. Privatna meteo stanica u Baški zabilježila je jučer udar od 101 čvor (187km/h) što za Bašku baš i nije uobičajeno. Budući da temperatura već sedam dana nije prelazila ništicu veliki dio obale se pretvorio u fascinantan ledeni okov', rekao je čitatelj Miro Svetec za portal otok-krk.org.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Stanje na cestama O problemima na cesti Bura puhala i do 180 km na sat: "Vozači ne žele pratiti signalizaciju, prate GPS"

>> Sol zabijelila Senj i Pag

>> Hladnoća za dobro jutro: U Crnom Lugu i Gospiću -23, u Otočcu -20

Inače, Hrvatska se jutros probudila na temperaturama daleko u minusu. Najhladnije je bilo u Crnom Lugu (NP Risnjak) i Gospiću gdje su u 7 sati ujutro izmjerena -23 stupnja. -20 bilo je u Otočcu, -19 u Bednji o Sinju. U Krku, odakle su stigle fotografije ledenih skulptura, jutros je bilo -5.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene