Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Linić EKSKLUZIVNO: Podcijenili smo problem

'Falit će cijeloj Vladi, jedan čovjek ne može zamijeniti Čačića'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Slavko Linić gostovao je u Dnevniku Nove TV.

Slavko Linić komentirao je odlazak Radimira Čačića iz Vlade. 'Falit će cijeloj Vladi. Znanje, energija, ideje, jedan čovjek ne može zamijeniti Čačića', kazao je Linić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potrošnja i investicije Što se događa s hrvatskim gospodarstvom? Objavljeni novi podaci o BDP-u Bombardiranje Ukrajine Dvije godine sukoba Rat koji je razorio živote i promijenio zemlju ne posustaje: "Nismo očekivali da će ih biti toliko"

Vlada, kaže Linić, nije uspjela realizirati planirane investicije. 'Nije bio Čačić jedini zadužen, jedan od tih sam bio i ja', kazao je Linić i napomenuo kako su tek pred kraj godine počeli s investicijama. 'Podcijenili smo problem', kazao je Linić.

'Nismo uštedjeli dvije milijarde, nego samo 400 milijuna', kazao je Linić. Nisu uspjeli na plaćama uštedjeti 1,6 milijardi kuna kako je planirano. 'Uspjeli smo na nekim drugim mjestima. Uspjeli smo pokriti taj neuspjeh', kazao je Linić.

Godinu ipak ne bi okarakterizirao izgubljenom, jer su se dobro razumjeli u kolektivnom pregovaranju. 'Shvatili smo da se moramo odreći dijela dodataka', kaže Linić. Međutim, najvažnije je sigurno radno mjesto, redovite plaće i propisi.

>> Linić: Nitko nije nezamjenjiv; Jovanović: Nezamjenjiv je samo premijer

Smanjili su ostale rashode, jer su ministri prekoračili troškove. 'Odgovornijim prikupljanjem poreza Vlada je uspjela pokriti rashode', kaže Linić. 'Veći PDV otišao je gospodarstvu i ulagali smo u gospodarstvo da može izdržati krizu', rekao je Linić. Sve što su građani više platili nije otišlo u državni proračun, već u gospodarstvo. 'Na Vladi je da odluči hoće li ubrzati investicije početkom sljedeće godine', kazao je Linić.

Što se tiče poreza na imovinu, Linić je kazao da će udar biti na bogate i one koji ne koriste svoju imovinu. 'Porez na nekretnine odlazi u županije, gradove i općine. To je za potrebe samih građana', rekao je.

Kazao je da najniži i srednji sloj, s obzirom da žive u svojim nekretninama, neće dodatno opteretiti. 'Završava transparentna porezna politika, nema novih poreza, nema novih nameta', zaključio je Linić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene