Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera u bolnici u Dugoj Resi

Liječenje mrtvih: 'HZZO je znao za sve, pa i gore stvari'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispostavljanje računa koji je Specijalna bolnica za produženo liječenje Duga Resa izdala HZZO za izmišljenu uslugu mrtvom čovjeku puna je krivotvorina.

Bolnica je pokojnikovo ime Mika na spornom računu izmijenila u Nikola, lažirala je i ulaznu dijagnozu bolesti kao i šifru pokojnikova liječnika primarne zdravstvene zaštite, piše Jutarnji list. Također, faktura je nastala 5. kolovoza 2007. godine, odnosno na nedjelju kada se slavio Dan domovinske zahvalnosti. 'Ne znam kako je moguće da je faktura izdana na neradni dan. Računovodstvo inače radi od ponedjeljka do petka, odnosno vikendom i praznicima nikad ne radimo. Ne znam ni to kako je moguće da sam fakturirala nešto dva mjeseca nakon smrti bolesnika. Zatekli ste me malo. Gledajte, nemojte misliti da nekoga štitim. Uopće mi ne morate ništa pričati o bolnici. Ja tamo radim i sve je meni jasno. Nisam napravila ništa na svoju ruku i bez ravnateljice Herte Belobrajdić. U bolnici se događaju puno gore stvari od ove fakture. HZZO je sve to lijepo utvrdio u nadzorima, ali ne znam zašto nitko nije ništa poduzeo, ispričala je Romana Špundak Jutarnjem, djelatnica Specijalne bolnice koja je obrađivala sporni račun izdan umrlom bivšem pacijentu.

Pročitajte i ovo Račun Stiglo i pojašnjenje Zašto jedan račun dolazi kasnije od ostalih? "To traje duže vrijeme. Ne znam u čemu je problem" Slika nije dostupna Gase radijatore VIDEO Šokirani računima za grijanje: Za 28 kvadrata plaća više od 1.800 kuna

>> Duga Resa: Bolnica naplaćivala usluge mrtvima?

Krivotvorenje podataka na računima ima svrhu, prema izvoru lista, da se zametne trag, odnosno da HZZO plati fakturu bez primjedbi. Krim policija, nakon objavljivanja o nepravilnostima u dugoreškoj bolnici, istog je dana posjetila tu ustanovu, piše Jutarnji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene