Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjerili smo za vas

Evo zašto je vrućina opasna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa magazina Provjereno pod strogim je liječničkim nadzorom napravila eksperiment kako bi doznali koliku vrućinu može podnijeti naše tijelo?

Službeni automobil ostavili su na suncu kako bi se njegov interijer što više ugrijao. Dva sata kasnije, vratili su se i izmjerili temperaturu koja je dosegla 44°C. Eksperiment je počeo kad je novinarka sjela u auto, a bila je pod strogom kontrolom liječnice.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

Ovaj eksperiment napravljen je u suradnji s Hrvatskim zavodom za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, pa je ekipa Provjerenog doznala zanimljive činjenice o radu na vrlo visokim i vrlo niskim temperaturama. Tako ćemo vidjeti kako izgleda rad na suncu – postavljanje 170°C vrućeg asfalta na cestu. Vidjet ćemo i kako su se na hladnoću navikli radnici koji rade u hladnjači na -20 °C.

Koliko je novinarka izdržala u ugrijanom automobilu i kako je njeno tijelo regiralo na vrućinu, doznajte večeras u Provjerenom u 22:45.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene