Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povukli već 30 milijuna kuna

Evo zašto je Senj pravi recept za projekte financirane novcem iz EU fondova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Senj jedan je od rijetkih u Hrvatskoj koji je dobro iskoristio priliku i izvukao novac iz europskih pretpristupnih fondova.

Čak trideset milijuna iz Europske unije već je utrošeno za razne projekte. Posljedni, vrijedan šest milijuna kuna, izgradnja je kanalizacije za jedno naselje. Već su spremni i novi projekti uređenja grada i okolice također na račun Europe. Recept za uspjeh je jednostavan, kaže prvi čovjek Senja. Uigrana ekipa, dobri projekti i trideset milijuna europskih kuna već je utrošeno.

"Nakon što se ti projekti naprave u gradskoj upravi nakon što se ishode dozvole, razvojna agencija grada Senja to kandidira i evo, uspješno radi sve ove projekte", ističe Darko Nekić, gradonačelnik Senja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Brutalna prijevara Htio uložiti novac pa učinio kobnu stvar: Ostao bez čak 170 tisuća eura Slika nije dostupna Trud se isplati Kako je Amiru 130 koza promijenilo život

Od siječnja su nam na raspolaganju europske milijarde, što možemo s njima?

Da su za uređenje šetnica korištena sredstva europskih fondova vidi se na svakom koraku po naljepnicama na raznim rasvjetnim tijelima i koševima za smeće. No, vrijedni Senjani ne staju tu, namjeravaju i dalje koristiti sredstva iz fondova europske unije.

Uskoro bi se trebalo početi još graditi europskim novcem. "Već prva dva projekta koje smo spremili, to je projekt uređenja plaže i šetnice Škver ovdje iza vas u duljini 1,3 kilometra i to je uređenje centra grada", ističe gradonačelnik Nekić.

Ako se ovakav trend nastavi, osim po bogatoj povijesti i uskocima, grad pod Nehajem bit će poznat i po dobrom i kvalitetnom korištenju novca iz europskih fondova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene