Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrivaju

Evo za čim žale HDZ-ovi ministri...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Nove TV razgovarala je s HDZ-ovim ministrima koji su danas napustili dužnost i svoje resore zamijenili saborskim klupama. Pitali smo ih čega će se najviše sjećati iz vremena provedenog u Vladi te žale li za čim.

Darko Milinović je na novoj adresi i s novim obvezama. 'Nema odmora, akcija ide dalje i Sabor ide dalje', kaže Milinović. HDZ-ovi ministri na mjesto u oporbi, čini se, privikli su se brzo. Za starim ni ne žale. 'Žena je podnosila najveći teret, uskakala gdje ja nisam mogao i sada ćemo pravednije podijeliti taj obiteljski teret', kaže bivši ministar gospodarstva Đuro Popijač.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Iz minute u minutu "Jamčim da debatni klub gubitnika neće doći do 76 ruku. Nema šanse": HDZ i DP postigli dogovor ili se neki prerano hvale? Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

Više vremena za obitelj nakon više od tri godine u Banskim dvorima i na čelu policije priželjkuje i Tomislav Karamarko. 'Živimo u turbulentnim vremenima, vjerujte, to se osjećalo na meni. Godinama nisam imao normalni godišnji odmor. Mislim da se moram stabilizirati i naučiti spavati', kaže bivši ministra unutarnjih poslova Karamarko.

Bivši šef diplomacije i povratnik u Sabor, Gordan Jandroković, spavao je, ali uz burne snove. 'Bilo je puno važnih stvari i velikih tema zbog kojih čovje ne može mirno spavati nego sanja. Sjećam se slovenske blokade, pregovora. Manje sam razgovarao sa Pahorom, više s kolegom Žbogarom, Olliem Rehnom, Štefanom Füleom. (I onda ih sve vidite u snovima?) – Nažalost, rekao je uz smijeh bivši ministar vanjskih poslova Jandroković.

Nakon 8 godina, Petru Čobankoviću i uspon uz saborske stepenice teško pada. '23. sam imenovan i 23. sam evo razriješen', kaže Čobanković.

Božidar Kalmeta otrpio je brojne kritike i opaske, ali s nostalgijom, kaže, gleda na svoja dva mandata u Vladi. 'Bilo je lijepih trenutaka, manje lijepih. Nije bilo vike i galame, prije teških trenutaka sli mi je bila čast biti ministar u Vladi. Jedino žalim što sam biopremalo u Zadru i na moru, družio se s prijateljima i bio s obitelji', kaže Kalmeta.

Nakon kratkog odmora za blagdane - čeka ih novi radni elan. 'Većina koleg abiti će ovdje u Saboru, pa ćemo nastaviti prijateljstvo i kolegijalnu suradnju', rekao je bivši ministar kulture Jasen Mesić. To ih i čeka, ali s novim navikama i u drugim ulogama.

>>Jadranka Kosor predala vlast Zoranu Milanoviću i napustila Banske dvore

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene