Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svatko može pomoći

Evo tko gladnima najčešće pomaže u punjenju socijalnih samoposluga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li se nekad zapitali - tko gladnima najčešće pomaže u punjenju socijalnih samoposluga? Upravo oni koji se i sami teško snalaze.

Mještani Antunovca pored Osijeka na svoj su način pokazali kako svatko može pomoći, naravno, ako to želi. Kilogram ili litra osnovne namirnice za život - svatko je donio koliko je mogao.

Pročitajte i ovo Red za pučku kuhinju Pomoć najpotrebnijima Dugački red ispred pučke kuhinje: "To je slika našeg svijeta" Red za socijalnu pomoć - 2 NA RUBU SIROMAŠTVA Poskupljenja otjerala preko ruba i one koji su dosad nekako uspijevali spajati kraj s krajem: "Ni društva ni blagostanja neću imati''

Veteranke NK Osijek i veterani NK Vitez iz Antunovca, punili su golove i police osječke socijalne samoposluge.

'Umjesto novca za ulaznicu bio je jedan prehrambeni artikl, ali mislim da je svatko donio više, nitko nije donio jednu nego više su donijeli', rekla je Nevenka Vujasin, organizatorica humanitarne utakmice.

PRIČA IZ HRVATSKE - 'Nekad se tuširam, kao u prastara vremena, u lavoru

Jedan od onih kojima je pomoć namijenjena je i Željko Ribić koji živi u napuštenom kontejneru.Ovaj bivši branitelj ovisi isključivo o pomoći drugih.

'Evo, na kvaki visila je vrećica, ne znam tko je ta osoba bila, imao sam slanine, kobasice, jogurta', rekao je Ribić.

Police socijalnih samoposluga za tisuće gladnih sve je teže napuniti. U Osijeku su donatori uvijek isti - jedna tvrtka, bivši vlasnik jedne banke i građani. Političkih stranaka - nema. Siromašnima tako uglavnom pomažu oni koji i sami često nemaju, a humanitarka u Antunovcu pokazala je kako se i s malo može napraviti - puno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene