Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znamo li dovoljno?

Evo što kažu Slovenci i Slovaci kako je u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Provjerenog krenula je tragom hvalospjeva, ali i upozorenja o članstvu Hrvatske u EU.

Mali test za sve vas s pravom glasa - znate li tko predlaže zakone u Europskoj uniji? Znate li koliku moć imaju zastupnici u Europskom parlamentu? Koliko će nas članstvo stajati? Što smo dogovorili s Bruxellesom o proizvodnji šećera ili mlijeka? Kada ćete moći potražiti posao u Francuskoj ili Belgiji? Ako znate odgovore na ova pitanja - spremni ste za izlazak na referendum. Ali ne zahvaljujući bivšoj Vladi…

Pročitajte i ovo Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih" Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno"

>> 'Neravnopravno propagiranje za i protiv ulaska u EU'

Malo je onih koji ovih dana nisu čuli razne teorije zavjere, takozvanu 'pravu istinu' o Europskoj uniji i o tome što nas tamo zapravo čeka. A u isto vrijeme političari nas uvjeravaju: EU je pravi put! Godinama se za nju pripremamo, a toliko malo o njoj znamo. Europska unija je za hrvatske građane, kako kažu - velika nepoznanica! I to zato što nam bivša Vlada nije govorila detalje o pregovorima, a spotove u kampanji, koja bi trebala građane potaknuti da se odluče što žele, medijski stručnjaci nazivaju običnom propagandom, jer se činjenice koje smo u njima čuli mogu nabrojati na prste jedne ruke.

Prije mjesec dana ekipa Provjerenog bila je u Sloveniji i Slovačkoj i doznala na što nas upozoravaju građani EU. Oni su nam ipak savjetovali ulazak u EU, ali ne i prihvaćanje eura. Njihova iskustva, ali i podatke o našim obvezama i pravima u EU, doznajte u prilogu Provjerenog.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene