Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Originalni dokumenti

Evo što je Jadranka Kosor prijavila kao donaciju u kampanji 2005.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Navodi bivše računovotkinje HDZ-a o crnom fondu te stranke pokrenuli su prave polemike, a najavljene su i tužbe.

Branka Pavošević optužila je HDZ da ima crne fondove iz kojih je, između ostalog, financirana predsjednička kampanja Jadranka Kosor 2005. godine i izbori 2007.

Pročitajte i ovo Jadranka Kosor objava na društvenim mrežama Bivša čelnica HDZ-a "predstavila svoju listu za izbore": "Do pobjede!" Ilustracija Parlamentarni izbori Objavljeno koliko se može potrošiti za promidžbu kandidata na izborima

U podacima o visini i izvoru utrošenih sredstava u izbornoj kampanji koje je Jadranka Kosor prijavila Državnom izbornom povjerenstvu stoji samo jedan jedini donator - HDZ.

U tom formularu kod gotovo svake stavke stoji crtica. Jedinu donaciju koju je primila, prema formularu, došla je iz HDZ-a, i to 6.438.926,31 kuna. Po tvrdnjama blagajnice, ta su sredstva bila znatno veća.

S druge strane, formular Stjepana Mesića potpuno je ispunjen imenima donatora i iznosima do u lipu. U prilogu pogledajte izvješća Jadranke Kosor i Stjepana Mesića.

Članovi HDZ-a sve su optužbe bivše blagajnice negirali, a Ivan Jarnjak njezine je riječi nazvao lažnima i najavio tužbu. Najavio je kako će pred DORH-om dati iskaz te dokazati da su optužbe neutemeljene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene