Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mladi vozači - oprez

Evo što će se sve mijenjati prema nacrtu izmjena Zakona o sigurnosti prometa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrađen je nacrt izmjena u Zakonu o sigurnosti prometa.

Po njemu, uvodi se ukidanje vozačke dozvole na dvije godine za mlade vozače s puno kazni. Tu je i obvezan liječnički pregled za starije od 65 godina.

Pročitajte i ovo Kaštel zavijen u crno - 5 Tragedija u Kaštel Sućurcu Da se nije zamijenio za smjenu, iz gorućeg bi auta spašavao vlastitu obitelj: "To je nešto iz noćne more vatrogasaca" Prometna nesreća u Kaštel Sućurcu Potresna objava Brojni se opraštaju od poginule mlade majke: "Ostat ćeš zauvijek u našim srcima. Nećemo te zaboraviti"

Predlaže se i oduzimanje vozačke nakon 12 kaznenih bodova, a mlađima od 24 godine već s 9 bodova. I to na dvije godine. "Nakon protoka dvije godine da se uputi na ponovno polaganje vozačkog ispita. Time bi se djelovalo na svijest mladih vozača", kaže Sinan Alispahić iz HAK-a.

Ima instruktora koji bi i strože kažnjavali. "Što to vrijedi, oni njima oduzmu vozačku a i dalje voze, trebalo bi uzeti automobil na dvije godine", kaže Zoran Četković, instruktor vožnje.

Policija nabavlja i 40-tak novih presretača. Još samo da snagu usmjere na agresivne prekršitelje, a ne na građane koji jedva pređu dozvoljeni prag.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene