Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zašto nismo na popisu?'

Evo koliko je novca Crveni križ podijelio stradalima u poplavama i koliko je još ostalo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do sada je za stradale u poplavama iz Crvenog križa otišlo nešto više od 30 milijuna kuna, a još 35 milijuna je ostalo. Ipak, neki se pitaju - zašto nismo na popisu, a zadovoljavamo sve kriterije?

Hrvatski Crveni križ do sada je isplatio 30.280.000 kuna pomoći osobama koje su u trenutku poplave imale prebivalište u mjestima pogođenim poplavama.

Pročitajte i ovo Odsječeni od civilizacije, ilustracija - 5 Elementarna nepogoda Kad do vlastite kuće morate automobilom preko - Slovenije: "Ako slučajno hitna mora doći, ne znam kako bi se to odvilo" Šteta od poplave u Hrvatskoj Kostajnici - 4 Vodostaj je pao Voda se povukla, no šteta je ostala, građani negoduju: "Nikad ni jednu lipu nismo dobili"

Uskoro bi trebao krenuti i drugi krug isplate, a Crveni križ na računu još ima oko 35 milijuna kuna.

Da Hrvati nisu prestali misliti na stradale u poplavama, govori i podatak da je u kolovozu uplaćeno više od 300.000 kuna donacija.

Ipak, stotinjak ogorčenih mještana u poplavi stradalih Strošinaca, o kojima smo i ranije izvještavali, sada je poslalo pritužbe općini Vrbanja jer nisu dobili 4.000 kuna pomoći od Crvenog križa.

Hrvatska od Fonda solidarnosti EU traži naknadu šteta zbog poplava

Tvrde da ispunjavaju kriterije, jer im je voda nanijela štetu, te im nije jasno zašto ih nema na popisu. Obratili su se i Crvenom križu, a općina Vrbanja predložila je ponovnu procjenu šteta.

Iz općine kažu kako je ovdje riječ o štetama koje su nastale nakon povlačenja vode. Za četvrtak je najavljen sastanak čelnika Crvenog križa i načelnika općina stradalih u poplavama na kojem bi se trebalo riješiti ovo pitanje.

A dok ne dobiju pomoć, većina ovih ljudi neće moći popraviti nastalu štetu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene