Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skup sport

Evo koliko 7 dana na Jadranu košta četveročlanu obitelj iz Slavonije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljetovanje u Hrvatskoj za stanovnike Slavonije predstavlja ozbiljan i skup sport. U špici sezone cifra koju moraju izdvojiti za tjedan dana na Jadranu počinje od 6.000 kuna i penje se sve do 23.000 kuna.

Minimum troškova, bez luksuza i kupovanja suvenira ili plaćanja dodatnih sadržaja, način je na koji su Glasovi istraživanja proveli istraživanje o troškovima putovanja, smještaja, hrane i osnovnog džeparaca za obitelj s dva odrasla člana i dvoje djece osnovnoškolske dobi koja ljetuje u sjevernoj Dalmaciji, u okolici grada Zadra, od 1. do 8. kolovoza, a koje prenosi Glas Slavonije.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Nakon šest mjeseci Zločin koji je potresao Hrvatsku: Policajac optužen za ubojstvo djevojke službenim pištoljem Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku

Najviše obitelji odlučuje se ili barem preferira ljetovanje u apartmanima, zbog više faktora, poput pristupačnosti te kvalitetnijem rasporedu obroka. Početkom kolovoza, na navedenoj lokaciji oko Zadra, ispod 420 kuna po danu teško je naći apartman koji je optimalno udaljen od plaže i središta grada. Za taj iznos turistima je dostupno oko 35 kvadrata s klimom, kuhinjom, WiFi signalom, spavaćom sobom i dnevnim boravkom.

Možete li si priuštiti ljetovanje na hrvatskom Jadranu?

Ako se na obroke dnevno potroši oko 150 kuna i popije kakvo piće u gradu ili na plaži nekoliko puta, trošak se penje na 5.000 kuna. U to nije uračunat prijevoz, naravno.

Već navedeno je vrlo skupo, a hotel je nasuprot toga, čak trostruko skuplja opcija. Istu navedwenu četveročlanu obitelj, takvo bi ljetovanje koštalo čak 14.000 kuna. To se odnosi na hotel s tri zvjezdice, a svaka zvjezdica više znači i još veći trošak.

Za primjer, tjedan dana u hotelu s pet zvjezdica navedena bi četveročlana obitelj morala izdvojiti 23.000 kuna, ali uz svu prateću kvalitetu usluge na najvišoj razini i prema vrlo strogim standardima, koji uključuju pogotovo mališane.

Za kraj ne treba zaboraviti niti put do odredišta na Jadranu, odnosno Zadru u ovom slučaju, koji cijenom varira od 922 kune do čak 9.227 kuna za četveročlanu obitelj iz Osijeka. Autobus je najjeftinija opcija, a pogađate, avion najskuplja.

Dakle, ako se najjeftinije opcije uzmu u obzir, sedmodnevno ljetovanje slavonsku obitelj na Jadranu košta tek par desetina kuna manje od 6.000 kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene