Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tuneli, stupići, odmorišta...

Evo koje su sve afere potresale HAC!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O aferama Hrvatskih autocesta govori se već godinama. Ali, još ništa nema pravomoćnu presudu.

Najpompoznija afera HAC-a bila je - skupocjeno bojenje tunela Mala kapela i Sveti Rok. Pogotovo nakon što je otkriveno da su plaćali 220 kuna po četvornom metru, dok je prethodna tvrtka isti postupak plaćala 34, 80 kuna. Danas, četiri godine poslije, suđenje za 11 puta preplaćen tunel tek se čeka. Vještaci se ne mogu dogovoriti kolika bi bila realna cijena.

Pročitajte i ovo Ulaz u tunel Objavio HAC Povećava se dopuštena brzina na nekim dionicama autoceste, pogledajte za koliko Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

HAC se sumnjiči i za nezakonite natječaje za signalne stupiće. Točnije, da ih je umjesto 30 kuna plaćao i do 580 kuna, ali i da su kupili više opreme nego što su naručili i to za 4,5 milijuna kuna. Istraga je pokrenuta prije tri godine.

>>
Zagorje-Tehnobeton: Nismo sklapali fiktivne ugovore s HAC-om

S braćom Žužul optuženi su i da su ukrali brdo, točnije pogodovali Skladgradnji kako bi se iskopao kamen za Luku Ploče. HAC je time oštećen za više od 58 milijuna kuna.

Velika afera bila je i na odmorištu Mosor, gdje su izgrađeni tri milijuna kuna vrijedni WC-i. Radove na dionici Dugopolje – Ravča, sumnja se, preplaćeni su za 740 milijuna kuna, a optuživani su bili i za primanje mita za zapošljavanje.

Spominju se i u aferi Fimi media. No, optužnica u tom slučaju tek čeka potvrdu. Za bilo koju aferu do sad, tadašnji ministar odgovarao je isto – 'Ne znam ja o tome ništa'.

Sve afere u HAC-u za sad su još uvijek sumnje koje čekaju sudsku potvrdu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene