Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malo zima, malo ljeto

Toplo se obucite, danas će biti još hladnije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nije tako neobično da vrijeme, u razdobljima od po nekoliko dana, malo ima zimska pa malo ljetna obilježja.

Kako smo još uvijek u razdoblju izmjene zimskog u ljetni režim, odnosno na prijelazu hladnijeg u topliji dio godine, tako nije neobično ni da vrijeme od dana do dana, ili u razdobljima od po nekoliko dana malo ima zimska pa malo ljetna obilježja.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Samo za primjer, u četvrtak je u Zagrebu bilo 27, a u subotu sredinom dana samo 8 stupnjeva Celzijevih. U gorju je opet pao snijeg. Subotnja kiša do nedjelje će u većini krajeva prestati, zatim se očekuje i razvedravanje, no tijekom dana će se isto zadržati i razmjerno svježe.

Zapravo, ne samo tijekom dana, i jutro će u kopnenom području biti dosta hladno, uz najviše 5 stupnjeva, ponegdje i manje, dok će se duž Jadrana mjeriti uglavnom 5 do 10 stupnjeva Celzijevih. Prevladavat će sunčano, a više oblaka još će se tijekom noći i u prvom dijelu dana zadržavati u gorskoj Hrvatskoj, te u Slavoniji i na jugu zemlje, gdje će još biti i mogućnosti za malo kiše. Uz to, na moru će puhati umjerena i jaka bura.

FOTO Hrvatsku zabijelio snijeg! Temperature niže za 15 stupnjeva

Poslijepodne vedrije i u Slavoniji, a pretežno sunčano nastavit će se i u središnjim krajevima. Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera, a ostat će i za ovo doba razmjerno svježe: najviša dnevna temperatura očekuje se negdje između 11 i 15 stupnjeva Celzijevih.

Postupno će se razvedravati i u gorskoj Hrvatskoj, a na sjevernom Jadranu od jutra bit će sunčano. Puhat će umjerena, jaka i vrlo jaka bura. Temperatura na moru može porasti i do 17 stupnjeva, no zbog bure činit će se nešto svježije. U gorju ni u nedjelju neće biti osobito toplo, najviše 10-ak stupnjeva, no neće iznenaditi ako bude i duplo manje.

U cijeloj Dalmaciji bi već u nedjelju poslijepodne trebalo prevladavati sunčano. Uz to, puhat će bura i sjeverozapadnjak, a temperatura će ovdje biti između 15 i 19 stupnjeva.

Evo kakav nas početak tjedna očekuje

U prvoj polovici novog tjedna očekuje se barem djelomice sunčano i ipak malo toplije vrijeme. Krajem ponedjeljka te u utorak, čini se, uz više oblaka ponegdje opet može biti malo kiše. Vjetar uglavnom slab, samo prolazno umjeren, sjeverni i sjeverozapadni.

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano i toplije, uz uglavnom umjeren sjeverozapadnjak i buru, premda bi vjetar na moru povremeno mogao biti i jak. Temperatura će biti više, manje ugodna, oko 20 stupnjeva.

Dakle, za nedjelju, nekoliko bitnih odlika vremena. Ujutro, u gorju, Slavoniji i Dalamciji još mjestimice malo kiše, zatim razvedravanje. Puhat će bura te će se zadržati razmjerno svježe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene