Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza za vikend

Evo kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme proteklih dana možda i nije za plakanje, ali jest za prigovaranje i jadanje.

Mnogima je kiša stvorila velike probleme. Posebno u Dalmaciji.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Ljeto je uranilo Već uskačemo u kratke rukave? Prognostičar Nove TV otkriva kakvo nas vrijeme čeka u nadolazećim danima Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

Vrijeme proteklih dana možda i nije za plakanje, ali jest za prigovaranje i jadanje. Kad u prosincu ne bi bilo Božića i svih dražesnih svetkovina povezanih s tim velikim i dragim blagdanom, zacijelo bismo poželjeli izostaviti taj mjesec iz godišnjeg kalendara. Njegovi najkraći dani u godini, najoblačnije i najmanje sunčano vrijeme, vlažno i mokro, začinjeno maglom i vjetrom - to je slika prosinca.

Zbog jakih kiša odlomila se stijena na Jadranskoj magistrali

Jedna od brojnih sredozemnih ciklona dospjela je s jugozapada blizu Hrvatske. Donosi vlažan i razmjerno topao zrak, pa je donekle zapriječila pritjecanje hladnijeg zraka iz istočnoeuropske anticiklone. No, uskoro će se stanje promijeniti, jer će početi prodori hladnijeg zraka sa sjeverozapada.

Kiša posvuda

Subotnje će jutro biti oblačno s kišom posvuda, pri čemu će oborine najviše biti u Dalmaciji, a u gorskoj Hrvatskoj na visini će padati susnježica i snijeg, što bi moglo zasmetati prometu. U Dalmaciji će puhati uglavnom umjereno jugo, a na sjevernom Jadranu jaka bura.

U središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji bit će cijeli dan oblačno s povremenom kišom. Puhat će umjeren sjeveroistočnjak i istočnjak, i bit će neugodno hladno. U Zagrebu jutarnja temperatura oko 4, a popodnevna jedva 6 Celzijevih stupnjeva.

FOTO Potop dalmatinskih otoka: Rekordna kiša pala na Hvaru

U Istri, na Kvarneru i u velebitskom podgorju bit će oblačno s kišom i jakom burom te skromnom popodnevnom temperaturom oko 10 stupnjeva. Podno Velebita mjestimice olujni udari bure. U Gorskom kotaru i Lici oblačno, hladno i vjetrovito s kišom, susnježicom i snijegom.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više kiše nego drugdje, ali viša i temperatura. Puhat će umjereno jugo koje će u sjevernoj Dalmaciji skrenuti na buru.

Temperature će podsjetiti na zimu

Sljedećih dana će zasigurno zahladnjeti i temperatura će donekle podsjetiti na zimu. U nedjelju i ponedjeljak bit će pretežito oblačno s oborinom, koja će postupno slabjeti i prestati, pri čem će u gorju padati snijeg. U utorak djelomično razvedravanje, ali uz jutarnju maglu i mraz.

I na Jadranu zahladnjenje, uz buru, koja će biti jača na sjevernom dijelu nego u Dalmaciji. U nedjelju prestanak kiše, u ponedjeljak razvedravanje,a u utorak novo naoblačenje uz jačanje bure.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene