Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravo travanjsko

Evo kakvo će vrijeme biti za vikend!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Sijerković pripremio je detaljnu prognozu vremena za iduće dane!

Ove je godine blagdanski Veliki tjedan kalendarski dospio u vremenski najćudljivije i najružnije razdoblje inače smušenog travnja. Obično ga obilježava vjetrovito, razmjerno hladno vrijeme s povremenom oborinom. U pučkoj meteorologiji ne ističu bezrazložno kako „Velikog tjedna većinom ružno vrijeme nastupljuje". Ne potkrjepljuju li to i ovogodišnji snijeg u gorju i mraz u nekim nizinama...

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Ne možemo vas utješiti i razveseliti prognozom za sljedeće dane. Nakon prodora hladnog i vlažnog zraka u Sredozemlju se ustoličio ciklonski vrtlog, koji zahvaća i Hrvatsku. Sjevernije postavljena anticiklona potiče vjetrovito i hladno vrijeme. Stabilnijem vremenu neće pridonijeti ni novi nalet oceanskog zraka što se približava sa sjeverozapada.

Danas ipak malo zatišje. Oblaka će biti manje ili više biti posvuda, ali kiše malo i to uglavnom u Slavoniji, možda na dubrovačkom području, a u Lici na visini i snijegom. Jutro će biti malo toplije nego danas, ali i manje vjetrovito. Podno Velebita još pokoji jaki udar. Nakon proteklih orkanskih udara bure vozači i mornari mogu odahnuti

KOPNENA HRVATSKA

U središnjoj Hrvatskoj danju će biti djelomice sunčano, a u Slavoniji znatno oblačno s povremenom kišom. Ili pljuskovima. Bit će zamjetno toplije nego jučer, a povoljna je okolnost i osjetno slabljenje vjetra. Zagreb: ujutro 7, a popodne 17 Celzijevih stupnjeva.

SJEVERNI JADRAN

U Istri i na Kvarneru, u Gorskom kotaru i Lici danju barem djelomice sunčano, a u Lici gdjekad malo kiše ili pokoji pljuščić. Dobro je što će posvuda biti toplije nego jučer, a povoljno je i znatno slabljenje vjetra.

DALMACIJA

U Dalmaciji pretežito sunčano, a na dubrovačkom području gdjegdje pljusak., bilo im to pravo ili ne. Posvuda će malo zatopljeti. Vjetar s početka umjeren i jak sjeverozapadnjak, a onda početak juga.

U kopnenoj Hrvatskoj u subotu još kako-tako. Djelomice sunčano, razmjerno toplo, a kiše malo, i to pretežito u Slavoniji i gorskoj Hrvatskoj. U nedjelju, na Uskrs, na žalost i oblačnije, kišovitije i malo hladnije, osobito u Slavoniji. Ni u ponedjeljak neće izostati kiša ili pljusak.

I na Jadranu subota donekle lijepa, uz umjereno jugo i istočnjak. Nedjelja - vrijeme promjenjivo uz jako jugo ili južnjak . U ponedjeljak - slično, ako ne i lošije. Vrijeme vjerojatno neće uljepšati blagdan. Premda će kišobran zatrebati, valjda će i pokoja sunčana zraka ipak zasjati.

IZREKA

U puku se drži da Velikom petku priliči ružno vrijeme, grmljavinsko nevrijeme. Smatra se da se uskrsna kiša ponavlja zamalo svake nedjelje do Duhova, u sljedećih sedam tjedana. No, bila bi to doista velika pokora za izletnike.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene