Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U svijetu patuljaka

Evo kako su bajke ovu Slavonku izbavile čekanja na burzi rada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako se sam zaposliti, pokazala je diplomirana politologinja Andrijana Majstorović. Ova 25-godišnja Slavonka dobrom je idejom pobijedila nezaposlenost. Zahvaljujući njoj, svako dijete može postati glavni junak u bajkovitom svijetu patuljaka.

Putovala je divovskom pčelom na Smotuljko, planet patuljaka. Mjesto gdje umjesto ograda postoje lizalice, a kuće su bomboni. Petogodišnja Jana glavni je junak bajke Planet patuljaka. 'Tu ima ova tu gljiva koju oni zovu da im je to kišobran. - Tko se sakrio ispod gljive? - Ja i patuljak', priča petogodišnja Jana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobrodošla sezona Nezaposlenost u Hrvatskoj najniža u posljednje tri godine! Slika nije dostupna Četiri važne lekcije Dobio otkaz na poslu i tek je tada shvatio kako se obogatiti

A sve to zahvaljujući 25-godišnjoj Andrijani Majstorović, autorici prve personalizirane knjige za djecu. Osim Jane, u planet patuljaka do sada je otputovalo više od 500 djevojčica i dječaka. 'Za svaku narudžbu mi izradimo novu knjigu, svaki puta je drugo dijete glavni junak priče', kaže Andrijana Majstorović.

>> Hrvatski fakulteti s kojima nećete završiti na burzi rada!

No, prije dvije godine priča o uspjehu za Andrijanu se činila nemogućom. Nakon diplome, ova politologinja se našla na burzi rada. 'Prijavljivala sam se na malobrojne natječaje, slala molbe otvorene, to nije urodilo plodom', kaže Andrijana.

I tada se posvetila pisanju. Otvorila je svoju tvrtku i pobijedila nezaposlenost. 'Mogu zbrinuti sebe, a nadam se i da će to uskoro postati pozicija s koje ću moći zbrinuti druge ljude, odnosno otvoriti nova radna mjesta', kaže Andrijana.

Kroz tekst bajke djeca se odmalena upoznavaju sa značenjem riječi poštenje, tolerancija, ljubav. Putovanje u svijet mašte svako dijete doživljava na svoj način. 'Jedna djevojčica je komentirala kad je baka čitala knjigu bako ja se toga ne sjećam', kaže Andrijana.

Roditelji će svojim junacima i u novoj knjizi 'Plastelinko' moći napisati posvetu. U njihovim rukama naći će se početkom ožujka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene