Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najčešće pogreške

Evo kako si smanjujemo šanse u potrazi za poslom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pronaći posao postala je prava umjetnost. Nerijetko se dogodi da na jedno slobodno radno mjesto stigne i stotine prijava. U takvoj konkurenciji treba se znati zaposliti!

Svaka pogreška tijekom pisanja i slanja molbe ili razgovora za posao može značiti još jednu propuštenu priliku. Zato je ekipa Provjerenog posjetila stručnjake za proces zapošljavanja i doznala kako te pogreške izbjeći. Psihologinja Maja Milković i pravnica Dijana Klekar dio su tima koji za poslodavce diljem zemlje odabire najbolje kandidate za posao.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

>> Želite posao u inozemstvu? Evo što vam treba!

>> S ovim zanimanjima se najlakše dolazi do posla!

„Kad vas pitamo zašto ste vi baš najbolji radnik za ovo mjesto, poslodavac ne treba ni dovoljno dobrog, niti dobrog radnika, nego najboljeg radnika. I tu doista trebaju doći na vidjelo sve vaše vrline i sve vaše jače strane: kako vi vidite ovo radno mjesto i što vi možete donijeti poslodavcu kao dodatnu vrijednost na radno mjesto?“, napominje Dijana i dodaje kako je odlična priprema možda čak i najbitnija.

U potrazi za poslom najteže je možda onima koji su dugotrajno nezaposleni. „Dugotrajna nezaposlenost dovodi potencijalno do gubitka motivacije za traženje posla, do gubitka i vjere da će se realizirati zaposlenje, što dugoročno dovodi i do opasnosti da se izgube radne navike“, upozorava Aleksandra Štengl iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Kako izgleda vježba za razgovor za posao i kako je i vi možete proći bez potrošene lipe, doznajte u prilogu Provjerenog!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene