Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sade voće i povrće

Evo kako se Virovitičani bore protiv nezaposlenosti i krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Virovitica se bori s nezaposlenošću, mnogi građani spajaju kraj s krajem, a njihov gradonačelnik Ivica Kirin odlučio im je ponuditi konkretnu pomoć.

Građanima će ustupiti neiskorišteno gradsko zemljište za sadnju voća i povrća. Tako će oni koji nemaju za odlazak na tržnicu, sve što im treba za život - proizvesti sami.

Pročitajte i ovo Predsjednica gradskog vijeća Virovitice Lahorka Waiss (Foto: Dnevnik.hr) NESTALO VIŠE MILIJUNA KUNA Burna sjednica Gradskog vijeća Virovitice, zatražena ostavka Kirina: "Ni vi ne držite sav novac u novčaniku!" Slika nije dostupna na zahtjev oporbe Gradsko vijeće Virovitice raspravljat će o nestanku milijuna iz blagajne i tragičnoj smrti pročelnika za financije

>> Mladi su novi siromašni, raste i dječje siromaštvo

Motike i grablje rade punom parom, a Virovitičani sade voće i povrće na zemlji koju im je ustupio Grad. 'Ovo mi je super. Ovo sad lijepo napravim posadim si sve i bez brige sam', rekla nam je Elizabeta Pleško.

Na gradskoj zemlji gdje je nekad rasla samo trava građani odsad mogu posaditi sve što im treba za život. Gradonačelnikova je to ideja za teške krizne dane. 'Nije bitno gdje ljudi stanuju, mi ćemo odrediti slobodne gradske parcele za gradske vrtove', kaže gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Tko se god javi u gradsku upravu da će dobit zemljište. Kvadraturu koja mu bude odgovarala. Grad će zemljište pripremiti, a na ljudima je sadnja.

Iako su u polje došli iz stanova i gradskog života, Virovitičanima nije bilo teško uhvatiti se motike. 'Krećem se na svježem zraku, svaki dan 4 do 5 sati. Zbog toga sam zdravija', ističe Alojzija Režić.

'Zahvaljujem gradu što se sjetio. Mislim da je trebalo i ranije', smatra Anka Jagodić. Jedino što nedostaje, žale se Virovitičani, je kiša. Ali i ona će, prema prognozi, već sutra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene