Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika investicija

Evo kako bi trebao izgledati prvi privatni aerodrom u Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesto Stankovci u Ravnim kotarima dobit će privatni aerodrom.

Prije četiri godine, umirovljeni pilot i poduzetnik Josip Crnčević iz Sesveta, krenuo je u borbu za realizaciju projekta privatnog aerodroma na navedenoj lokaciji. Ranije ovog mjeseca na sjednici Općinskog vijeća Stankovaca jednoglasno je usvojen urbanistički plan uređenja područja na kojem se planira izgradnja tog aerodroma.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen je Zaštitari na aerodromu ostali u šoku kada su ugledali rendgenske snimke kovčega: Toliko novca nisu vidjeli u svojem životu Avion izletio s piste i zabio se u automobil - 1 Hitno slijetanje VIDEO Sudarili se avion i auto: "Bilo je očito da ide prebrzo, iz guma se dimilo"

Crnčević je baš tu lokaciju izabrao zbog više razloga. Prvo, tu je zemljopisni položaj, odnosno činjenica da je to područje locirano između Zadra i Šibenika. Nadalje, radi se o širokom terenu, pogodnom za gradnju poletno-sletnih staza, nad kojim većinom godine pušu povoljni vjetrovi. Isto tako, to područje ima 2.625 sunčanih sati te svega devet dana magle godišnje. U konačnici, jedan od faktora je, naravno, i blizina morske obale.

Projekt predviđa izgradnju piste duge 1,4 kilometra te široke 25 metara. Aerodrom će moći primiti oko 6.000 polijetanja i slijetanja godišnje i zrakoplove s kapacitetom do 80 putnika. Osim toga, planirana je izgradnja i hangara te servisa, a u hangaru bi se zimi držali zrakoplovi.

Crnčević nadalje tamo planira izgraditi i hotel za bogatu klijentelu, casino, sportske terene, bazene i ugostiteljske sadržaje.

U prvoj fazi projekta, odnosno za gradnju piste, hangara i servisa te upravne zgrade aerodroma, investirati će se 30 milijuna eura i zaposliti 100 ljudi. Druga faza projekta zaposlit će 1.000 ljudi, a u nju će se uključiti i investitori iz Saudijske Arabije i Hong Konga.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene