Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekoliko lokacija

Evo gdje su pohranjene Vidoševićeve umjetnine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz zagrebačke vile Nadana Vidoševića, policija je nastavila iznositi vrijednu zbirku umjetnina. U tajnom bunkeru bivši predsjednik Hrvatske gospodarske komore čuvao je na stotine slika, skulpture i brojne egzotične trofeje. Kolekcija je privremeno preseljena na nekoliko lokacija, poput Arheološkog muzeja, ali i kako Nova TV doznaje, Hrvatski državni arhiv.

Obiteljska kuća Nadana Vidoševića je pod budnim okom policije. Pomno motre na sve, jer su i danas iznosili u istrazi oduzete umjetnine. Iznijeli su mnoštvo slika, skulpture, amfore, staklene i druge figure - istražiteljima nije bilo lako. Nema jedinstvenog mjesta, gdje bi se blokirana imovina bivšeg šefa Komore pohranila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna više od 33 milijuna kuna Sjećate se Nadana Vidoševića i sudske trakavice oko izvlačenja novca iz HGK? Danas je bilo govora o paralelnom sustavu upravljanja: "Zato sam dobila otkaz" Slika nije dostupna Skladiše umjetnina Istražitelji otkrili Vidoševićev tajni bunker

Hrvatski državni arhiv jedna je od lokacija na kojoj će se čuvati zaplijenjene skulpture. S obzirom da je riječ o kolekciji koja je pod strogim policijskim nadzorom, o tome ne smiju govoriti.

>> FOTO Policija ponovno iznosila slike iz Vidoševićeve vile!

Djela, među kojima i ona poznatih hrvatskih slikara, bit će pod ključem u Muzeju suvremene umjetnosti. Ondje se nalazi i privremeno oduzeta zbirka bivšeg premijera. Na druge će pak, unikate paziti stručnjaci Arheološkog muzeja.

'Ipak je riječ o visoko vrijednim umjetninama koje moraju biti pohranjene na adekvatan način', kazao je Alen Čičak iz Državnog ureda za upravljanje imovinom. O ukupnoj vrijednosti do sada se samo nagađalo. S njihovom selidbom, počet će i stvarna procjena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene