Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapošljavaju radnike

VIDEO Evo gdje možete dobiti posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među onima koji su ovih dana pohrlili urediti grobove, ima i profesionalaca.

Da je onih koji grobove svojih najmilijih ne mogu urediti sami mnogo, na vrijeme je prepoznala Elizabeta Planinić i u tome pronašla priliku za posao. Za sebe, ali i brojne suradnike po cijeloj Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Nedostatak građevinskih radnika - 5 uvozimo radnu snagu Građevinskih radnika nedostaje u cijeloj zemlji, a najviše u dva zanimanja: "Nisu dovoljno kvalificirani i kompetentni" Ilustracija Oteli ih nakon slijetanja Kraj misteriozne otmice u brdima: Policija imala dozvolu za smrtonosnu silu

Tako oni koji to ne mogu sami, za uređenje grobova angažiraju Elizabetinu tvrtku. 'Potreba je sve veća i veća. To dokazuje da smo pogodili pravu stvar', rekla je Elizabeta Planinić.

'Mislim da jako puno zapuštenih grobova nisu rezulatat nebrige, nego nemoći i nemogućnosti bilo da se radi o starijioj osobi, osobi koja je prezaposlena ili možda čak živi negdje na drugom kraju svijeta pa ne mogu održavati grobove svojih najmilijih', rekla je Silivija Jacić, suradnica.

Klijenti ih, osim iz Hrvatske, angažiraju iz cijelog svijeta. Čak iz Novog Zelanda, Švedske, Kanade, Njemačke i Australije. Posla ima toliko da je morala angažirati suradnike za desetke groblja po cijeloj Hrvatskoj.

>>Josip Leko odao počast preminulima na Gradskom groblju Mirogoju

'Pojedina mjesta još uvijek nam fale, stoga pozivam sve da se prijave pa ćemo vidjeti. Tražimo one osobe koje žele raditi i naravno koji znaju osnove informatičke pismenosti', poručila je Elizabeta.

Uređivanje grobova nije vezano samo za ovaj dio godine. Klijenti ih angažiraju nekoliko puta na godinu, a posao nije uvijek lagan. 'Skidanje mahovine, zlaćenje ili srebrenje slova, poliranje, inpregniranje, a posebno zemljani grobovi ako su dugo zapušteni zahtjevaju mnogo posla', istaknula je Silvija.

No ni njima, ni drugim suradnicima u Hrvatskoj, ništa nije teško. Posebno kad im se klijenti jave nakon poslanog izvješća.

'Ja bih sve reakcije sažela u jednu rečenicu naše klijentice koja je po dobivenom izvještaju, jer nakon svake izvršene usluge mi šaljemo fotografije sa zatečenim stanjem i kako grob izgleda nakon uređenja, ona je napisala - meni je sad srce na mjestu', rekla je Silvija.

I upravo to je ono što veseli i Elizabetu i njezine suradnike i daje im motiv za razvoj tvrtke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene