Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjeglička kriza

EU bi mogla zabraniti da izbjeglice prolaze kroz Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je kao i sve druge članice dužna zbrinuti sve koji dođu na teritorij, registrirati i razmotriti eventualni zahtjev za azil.

Eventualna uspostava koridora kroz Hrvatsku kako bi izbjeglice mogle nastaviti dalje prema željenom odredištu moglo bi predstavljati kršenje europskih zakona i obveza država članica, rekao je u srijedu izvor iz EU-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mjere na Bajakovu ostaju Ostojić: Mislim da je vrijeme da netko shvati da je Hrvatska obranjena Slika nije dostupna O blokadi granice Milanović poslao poruku srpskom narodu

UŽIVO - PRVI VAL IZBJEGLICA UŠAO U HRVATSKU Autobusi krenuli prema Sisku, Kutini i Ježevu: 'Najteže je gledati malu djecu'

Prema tom izvoru, Hrvatska je kao i sve druge članice dužna zbrinuti sve koji dođu na teritorij, registrirati i razmotriti eventualni zahtjev za azil. Ako te osobe ne žele azil u Hrvatskoj ili se ne žele registrirati, Hrvatska bi ih u tom slučaju trebala vratiti u njihove države ako s njima ima ugovor o readmisiji ili u treću državu iz koje su došli ako je ta država sigurna.

IZBJEGLIČKI VAL U HRVATSKOJ - Ovo su dojmovi prvog dana

Na upit ne bi li te izbjeglice u tom slučaju trebalo vratiti u Grčku jer je to prva zemlja EU-a u koju su ušli, izvor je rekao da postoji jedna sudska presuda prema kojoj je jedna država članica kršila prava jedne osobe zbog vraćanja u Grčku, gdje nije adekvatno zbrinuta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene