Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evakuirani poručuju iz Skradina

"Bili smo u panici. Strahujemo, ali imamo povjerenje u naše ljude. Lakše je kada znamo da su kuće u sigurnim rukama"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Evakuirani iz Bribira i okolnih mjesta smješteni su u Osnovnu školu u Skradinu.

Oko 40 stanovnika Bribira i okolnih naselja smještena je u Osnovnu školu u Skradinu gdje će provesti noć. To su naselja na potezu između Kistanja i Benkovca gdje se iza podneva stvorio veliki vatreni obruč i stanovnici su iz sigurnosnih razloga izmješteni iz svojih domova. Dio njih je i u privatnim kućama kod rodbine, ali većina ih je ipak u Osnovnoj školi.

Pročitajte i ovo Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima Požar trgovine u Svetom Ivanu Zelini Dramatična večer u Zelini VIDEO Veliki požar u kineskom dućanu: Ozlijeđen vatrogasac, četvero ostalo zarobljeno u susjednom prostoru

Jedna od njih je i gospođa Mladenka koja je ispričala što se sve događalo danas.

''Teško je bilo gledati kako Dalmacijom haraju požari. Mislili smo da nas neće zadesiti. Ali danas je zadesilo i naše selo. Vidjeli smo da gori Ostrovica, selo pokraj našeg i vatra se počela širiti. Bili smo u panici, ali nismo mislili da će vatra doći tako naglo do našeg sela. Četiri, pet kanadera je stalno gasilo požar, ali se nije mogao ugasiti. Policija i GSS su došli na Glavicu te nam rekli da se moramo skloniti. Strahujemo, teško je i tužno je, ali imamo povjerenje u naše ljude. Lakše nam je kada znamo da su kuće u sigurnim rukama i da će nam pomoći'', ispričala je evakuirana gospođa Mladenka.

Gradonačelnik Skradina Antonijo Brajković rekao je da je evakuiranima osiguran smještaj i obrok, a tu je i liječnica. ''U najboljoj mjeri smo osigurali prihvat za ljude čiji su domovi ugroženi'', rekao je Brajković.

Dodao je i da novih evakuacija tijekom noći neće biti te da će evakuirano stanovništvo prenoćiti u Skradinu. Brajković je izrazio i nadu da će se vremenski uvijeti i požar sutra primiriti te da isti ljudi neće morati i još jednu noć provesti spavajući u školi.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene