Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi put od 2012.

Eurostat: Hrvatska među tri najbolje članice EU po padu javnog duga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eurostat je izvijestio kako je javni dug Hrvatske na kraju lipnja bio 283 milijarde kuna, odnosno 5,5 milijardi manje nego na kraju prvog tromjesečja.

Prvi pad duga na kvartalnoj razini od kraja 2012.! Eurostat je izvijestio kako je hrvatski javni dug kraju drugog tromjesečja iznosio 85,7 % BDP-a, što je za 2 postotna boda manje nego u prethodnom kvartalu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svake sekunde još 443 kune Brojač hrvatskog javnog duga izdeprimirat će i najoptimističnije Slika nije dostupna Sve veći i veći Eurostat: Hrvatski javni dug porastao na 87,7 posto BDP-a

Javni dug Hrvatske na kraju je lipnja iznosio 283 milijarde kuna, što je za 5,5 milijardi manje nego na kraju prvog tromjesečja. Pri tom je udio općeg duga države u BDP pao s 87,7 posto, koliko je iznosio na kraju prvog tromjesečja, na 85,7 posto.

'Deficit će biti manji od 5 posto, i ove godine nema novih zaduživanja'

Hrvatska je tako među tri vodeće članice EU-a, stoji u Eurostatovu u izvješću. Veći pad javnog duga na kvartalnoj razini zabilježile su samo Irska, za 2,6 postotnih bodova, i Nizozemska, za 2,2 postotna boda.

To je prvi pad javnog duga na kvartalnoj razini od trećeg tromjesečja 2012. godine, kada je pao na 223,7 milijardi kuna, s 224,8 milijardi tri mjeseca ranije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene