Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže mirenje

Europski sud naložio Vladi da sklopi nagodbu s Vesnom Balenović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu naložio je hrvatskoj Vladi da u roku od 12 tjedana sklopi nagodbu s Vesnom Balenović i obešteti je zbog kršenja njezinih ljudskih i radnih prava tijekom dugogodišnjeg sudskog spora s Inom, priopćila je udruga 'Zviždač'.

Osim toga, Europski sud traži i da Ministarstvo pravosuđa provede 'mirenje i pravednu nagodbu u njezinu sporu s Inom', navodi se u priopćenju. Riječ je o sudskom procesu koji je Vesna Balenović vodila s Inom, nakon tužbe zbog otkaza koji je dobila progovorivši o nepravilnostima u toj tvrtki.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kršenja ljudskih prava Hrvatsku stajala više od 2,5 milijuna kuna Slika nije dostupna Međunarodna helsinška federacija zabrinuta predloženim Ustavom Srbije

Udruga 'Zviždač' priopćila je kako je 'zbog brojnih kršenja ljudskih i radnih prava tijekom tog spora, Sud u Strasbourgu ovom odlukom pružio šansu Vladi RH da ispravi nepravdu koja je počinjena Vesni Balenović nakon što je prijavila korupciju i višemilijunski kriminal u Ini'.

Dodaje se i kako 'unatoč tomu što Strasbourg poziva Vladu na razum i mirno okončanje toga spora, prvi čovjek Ine Tomislav Dragičević ne posustaje u sudskom progonu Vesne Balenović, te da se 27. svibnja održava 48. sudsko ročište u kojemu tuži Balenovićku zbog navodne klevete'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene