Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadaju se doborm rezultatu

Europski liberali podržavaju HSLS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski liberali podržali suodluku HSLS-a da istupi iz vladajuće koalicije te izrazili nadu da će ta stranka ostvariti dobar rezultat na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj sljedeće godine.

‘Podupiremo odluku HSLS-a i vjerujemo da će se oni, kao najstarija demokratska stranka u Hrvatskoj i najstarija liberalna stranka na Balkanu, uspješno natjecati kao vjerodostojna snaga na parlamentarnim izborima sljedeće godine pod vodstvom dinamičnog i vjerodostojnog predsjednika Darinka Kosora. Imamo puno povjerenje u HSLS i sigurni smo da će hrvatski građani podržati liberale i demokrate na sljedećim izborima’, istaknula je u priopćenju predsjednica Europske liberalne, demokratske i reformske stranke Annemie Neyts-Uyttebroeck.

Pročitajte i ovo Donald Trump Učinio uslugu? Što Trumpova šokantna izjava znači za Europu: "Sjetite se kako su se nosili s raspadom Jugoslavije 1990-ih" Prosvjedi u Europi - 2 nezadovoljstvo se širi Ne jenjavaju prosvjedi u Europi: "Problem je što umjesto da napravimo korak naprijed, mi radimo deset koraka natrag"

>> 'Izlaskom Adlešič iz HSLS-a izašli svi foteljaši iz stranke'

Također se dodaje da Darinko Kosor uspješno nastavlja ‘s obnovom liberalnih korijena u stranci’. U priopćenju ELDR-a navodi se da je HSLS istupio iz vladajuće koalicije nakon što je hrvatska vlada ‘povećala rashode umjesto da primijeni program gospodarskog oporavka’.

Europski liberali kažu da je u vladi postojao kontrast između ‘mlake i neefikasne stvarne politike i deklarativnih izjava’ iz programa o gospodarskom oporavku. ‘U ekonomski teškim vremenima poput ovih vlade moraju preuzeti odgovornost i voditi zemlje iz krize i uz nepopularne mjere’, ističe predsjednica ELDR-a, čiji je član i HSLS. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene