Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bogatstvo Lijepe naše

Mjesto na kojem se u jednom danu izmijene sva četiri godišnja doba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski je dan parkova, pa je Marko Balen, reporter Dnevnika Nove TV, uzeo opremu i pošao u planine.

Velebit je planina na kojoj se u jednom danu izmijene četiri godišnja doba. Na dijelu se još bijeli snijeg, dio je pod maglom, a dio obasjan suncem. Planina je to koju će i ove godine pohoditi tisuće turista iz cijeloga svijeta. Turista već ima.

Pročitajte i ovo HGSS, spašavanje na Zavratnici (Foto: HGSS Gospić) ODABRALI ''LAKŠI PUT'' HGSS spašavao turiste na Velebitu: ''Eto ih na stijenama u kroksicama i finim sandalicama'' Slovenci na Velebit izvjesili zastavu SFRJ (Foto: Antena Zadar) - 1 UBRZO UKLONJENA Provokacija na Velebitu: Slovenski turisti na najviši vrh postavili zastavu bivše Jugoslavije

Neki uživaju u pješačenju dok drugi svjetski poznati planinski masiv obilaze kamperima i autima. 'Prvi puta sam ovdje, dolazimo iz Paklenice i ovdje ćemo provesti nekoliko dana', rekao je Geoh iz Njemačke. 'Razgledavamo prirodu, cvijeće, predivno je.'

Ovakvi prizori najveće su bogatstvo ovog najmlađeg nacionalnog parka u Hrvatskoj. Nažalost u ovakvim prizorima češće uživaju strani nego domaći gosti. Šest i pol milijuna kuna uloženo je u obnovu pastirskih stanova. Na njih su oko već bacili stočari, ali i turisti.

Mirna šetnja prirodom, ne smeta ni magla, ni sunce. Na Velebitu se može uživati u svako doba godine i u svako doba dana ili noći.

Nema sumnje da je nakon dana provedenoga ovdje - puno slađe zaspati.

Više pogledajte u prilogu i javljanju uživo reportera Dnevnika Nove TV Marka Balena.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene