Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drže li se plana?

Evo koliko je Europska komisija u 2013. zaposlila Hrvata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Informacije o zapošljavanju zatražio je Andrej Plenković koji tvrdi kako je EK uposlila tek nešto više od petine državljana čije je zaposlenje obećano do 2018. godine.

Europska komisija u 2013. godini zaposlila je 57 hrvatskih državljana. Odgovor je to potpredsjednika Komisije Maroša Šefčovičana na pitanje hrvatskog europarlamentarca Andreja Plenkovića kojeg je zanimalo i "koliki broj hrvatskih državljana Komisija planira zaposliti tijekom 2014. godine te kakva je dinamika zapošljavanja hrvatskih državljana na upravljačkim razinama u Komisiji".

Pročitajte i ovo Hrvatski ratni brod - 1 Velika investicija Vlada na Jadranu želi vidjeti hrvatski ratni brod: "Skloni smo tome da ga gradi naše brodogradilište" Dario Hrebak, Predrag Štromar, Veselko Gabričević Utrka s vremenom Stari partneri nisu iznevjerili Plenkovića: "Dao nam je garancije. DP se ne može zaobići"

Izobrazbu i prekvalifikaciju radniku bi mogla financirati Europska komisija

Kako mu je objašnjeno, "ne postoji određeni plan zapošljavanja hrvatskih državljana na godišnjoj razini već za cijelo prijelazno razdoblje. Broj novozaposlenih u 2014. (dužnosnici, privremeno i ugovorno osoblje) ovisit će o potrebama službi Komisije. Počelo je zapošljavanje srednjeg rukovodećeg osoblja. Odgovarajuće funkcije visokog rukovodećeg osoblja na kojima bi se mogli zaposliti hrvatski državljani bit će utvrđene s obzirom na prvu objavu / prve objave u 2014. (sve do 30.6.2018.)".

Plenković tvrdi kako iz odgovora proizlazi da je EK uposlila tek nešto više od petine hrvatskih državljana od, kako je planirano i obećano, njih 249 do 2018. godine. Objasnio je i kako na visoke pozicije nije zaposlen niti jedan Hrvat, osim u kabinetu hrvatskog povjerenika Nevena Mimice. "U ostalim institucijama Europske unije planirano je zapošljavanje oko dodatnih 200 građana Hrvatske", stoji u priopćenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene