Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plan restrukturiranja

Europska komisija odobrila privatizaciju 3. maja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija u srijedu je odobrila promjenu plana za restrukturiranje riječkog brodogradiliša 3. maj, što omogućuje da se to brodogradilište privatizira do 1. srpnja ove godine, dana kada Hrvatska ulazi u EU, što je obveza iz pristupnog ugovora.

"Europska komisija je odobrila, u sklopu pravila EU-a o državnim potporama, amandman na plan restrukturiranja 3. maja, jednog od hrvatskih brodogradilišta u poteškoćama. Komisija je zaključila da će bilo kakvo narušavanje tržišnog natjecanja koje bi moglo proisteći iz skromnog povećanja ukupne pomoći za restrukturiranje biti poništeno dodatnim kompenzacijskim mjerama koje je predložila Hrvatska. To otvara put za privatizaciju toga brodogradilišta do 1. srpnja 2013., dana ulaska Hrvatske u EU, kao što to traži pristupni ugovor", objavila je Komisija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odobrila EK Riječko brodogradilište 3. maj ide u prodaju - pulski Uljanik 'prihvatljiv' Slika nije dostupna Europska komisija odobrila Potvrđen plan preustroja za 3. maj!

>> Riječko brodogradilište 3. maj ide u prodaju - pulski Uljanik 'prihvatljiv'

Hrvatska i Europska komisija su 2011. odobrili plan za restrukturiranje 3. maja u vrijednosti od 5,3 milijarde kuna (714 milijuna eura). U lipnju ove godine Hrvatska je predložila skromno povećanje troškova restrukturiranja, a zauzvrat je predložila da se 3. maju oduzme mogućnost trgovanja s proizvodnim kvotama, što je predviđeno pristupnim ugovorom, navodi Komisija.

Riječko brodogradilište preuzet će pulsko brodogradilište Uljanik, koje ne spada u skupinu brodogradilišta s poteškoćama. Uljanik će snositi 40 posto ukupnih troškova za restrukturiranje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene