Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema dokaza o troškovima

EU traži nazad nestalih 70.000 eura poticaja u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da s Europskom unijom nema šale, uvjerili su se mještani Općine Galovac. Bespovratna sredstva namijenjena gradnji Kiparske kolonije morat će vratiti. Nema dokaza na što su utrošena.

Na presudu prvostupanjskog suda u Bruxellesu nemaju pravo žalbe. Osim toga, morat će podmiriti kamate i sudske troškove. Arheološko nalazište obraslo je korovom. Kolonije nema, kipari ne dolaze, ali došla je presuda iz Bruxellesa. 'Općina Galovac treba vratiti Europskoj Uniji cifru od oko 70 tisuća eura', rekao nam je Marin Gulan, načelnik općine Galovac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komplikacija u Puli Na mjestu za podzemnu garažu vrijedno arheološko nalazište Slika nije dostupna Slovenija prijeti: 'Crveno svjetlo' Hrvatskoj ako ne ispuni uvjete

>> Pusić: Moramo iskoristiti 90 posto sredstava iz europskih fondova

Projekt je kandidirao i novac dobio bivši načelnik Slavko Šare. Tvrdi da su sredstva 'uglavnom' utrošena na uređenje lokacije. 'Kad primite novac u žiro račun nekog poduzeća pa tako i općine, onda novac nema svoje prepoznatljive izvore. Novac je ukupno raspoloživa masa sredstava jednoga pravnoga subjekta pa tako i općine', pokušao je objasniti Slavko Šare, bivši načelnik općine Galovac.

Okrivili Biškupića

Za propast projekta optužuje ministra Biškupića. 'Već napisani ugovor koji je trebalo samo potpisati, dati ga Općini Galovac, a po njemu izvršiti financiranje preostalog dijela on je naložio svojim suradnicima da se taj ugovor raspara. Dakle ne pocijepa, nego raspara', rekao je Šare.

Za Kiparsku koloniju na arheološkom nalazištu starokršćanske crkve u Ministarstvu nikad nisu čuli. Ministarstvo kulture nema nikakvih saznanja vezano uz projekt kiparske kolonije u Općini Galovac. Uvidom u prijave na natječaj za 2005. i 2006. godinu utvrdili smo da Općina Galovac nikada nije prijavila projekt kiparske kolonije na Natječaj za financiranje javnih potreba u kulturi pa slijedom toga nikakva sredstva nisu niti mogla biti odobrena.

EU ne oprašta

Europska unija ne oprašta! Svađe lokalnih političara ih ne zanimaju. Sve što žele je znati gdje je uložena svaka lipa koju su dali Općini Galovac. To nije učinjeno i stoga novac mora biti vraćen. Kolonija je ovu siromašnu ruralnu općinu trebala učiniti modernijom i atraktivnijom. No umjesto u kiparskim, mještani Galovca zasad mogu uživati samo u umjetničkim djelima lokalnih zidara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene