Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ernest Rađen iz pritvora pušten na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomoćni košarkaški trener grčkog kluba PAOK Ernest Rađen, koji je osumnjičen za ratni zločin nad hrvatskim civilima u Škabrnji, pušten je iz pritvora u Solunu uz jamčevinu od 5.000 eura, piše grčki list Kathimerini.


Rađen je oslobođen u srijedu nakon što je, temeljem međunarodne tjeralice hrvatskog MUP-a iz 2001., uhićen prošlog mjeseca na treningu košarkaškog kluba PAOK u kojem radi već nekoliko godina kao pomoćni trener.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci Slika nije dostupna Uhićen Srbin osumnjičen za ratni zločin u Škabrnji

Grčko sudsko vijeće donijelo je odluku o njegovom puštanju na slobodu uz polaganje jamčevine, unatoč zahtjevu hrvatskog ministarstva pravosuđa za izručenjem, piše list.

Rađen (47), benkovački Srbin, osumnjičen je za masakar nad gotovo 50 civila i branitelja na području Zadra u studenome 1991. U to je vrijeme navodno bio zapovjednik vojne policije koja je sudjelovala u egzekucijama civila.

Zakonom o oprostu Rađen je pomilovan za oružanu pobunu, no 2001. je protiv njega na zadarskom Županijskom sudu pokrenuta istraga zbog sumnje da je počinio ratni zločin nad hrvatskim civilima u Škabrnji.

Rađena su za sudjelovanje u zločinu nad Škabrnjanima optužili neki svjedoci u postupku protiv 26 optuženih Srba, od kojih je većinu zadarski Županijski sud u prosincu 1995. u njihovoj odsutnosti osudio na dvadesetogodišnje zatvorske kazne. Među osuđenima je i sestra Ernesta Rađena, Edita Rađen, udana Potkonjak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene