Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IGRAO ŠAH PROTIV SEBE

Performans na Kalelargi povodom Dana državnosti: "Crna figura dominira nad stanovništvom ove države"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarski performer Enio Meštrović održao je performans na Kalelargi povodom Dana državnosti. Odjeven u crnu odjeću i s bijelim rukavicama na rukama igrao je šah sa samim sobom na stolu u bojama hrvatske zastave.

Enio Meštrović, zadarski performer, postavio je stol posred Kalelarge i prekrio ga crvenim, bijelim i plavim stolnjacima. Na stolnjake je postavio 12 šahovskih ploča i igrao šahovsku simultanku sa samim sobom, odjeven u crnu odjeću i bijele rukavice. Performans je održao povodom Dana državnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poražavajuća statistika FOTO/VIDEO Performans u centru Zagreba: ''Svakih 15 minuta jedna žena u Hrvatskoj doživi neki oblik nasilja. Nema isprike'' Slika nije dostupna Nesvakidašnje scene u Zadru Ričard pred Gradsku upravu stigao u lijesu: "Došao sam javiti da sam živ, sad ćemo dijeliti pare"

"Mi smo velemajstori igre sami protiv sebe niz godina i stoljeća. Kinezi u roku od četiri godine naprave grad veličine četiri milijuna stanovnika, a mi od stoljeća sedmog ne znamo napraviti državu", kaže Meštrović.

Dodao je da je ovo bezvremenska igra ograničena samo s nama, crnim figurama, koje imaju prednost u ovoj državi. Zbog toga je i sam bio odjeven u crno, dok je bijele rukavice nosio da ne ostanu tragovi.

"To simbolizira crnu figuru koja dominira nad stanovništvom ove države", kaže Meštrović, dodajući da je Hvatima uvijek netko drugi kriv te da su najveći neprijatelji sami sebi. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene