Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SEDAM OBJEKATA

Veliko ulaganje: Energetska obnova varaždinske Opće bolnice vrijedna 83,5 milijuna, evo kako ih misle vratiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 13 godina u Općoj bolnici Varaždin napokon počinje veliko ulaganje vrijedno 83,5 milijuna kuna, kojim će energetski biti obnovljeno sedam objekata unutar bolničkog kompleksa.

Obnovljene će biti zgrade interne, neurologije, kirurgije, kuhinje, ljekarne, logopedije i praonice koje će dobiti nove, toplinski izolirane fasade, novu stolariju i solarne panele, u objektima će mjerenje potrošnje energije biti automatizirano, a na radijatore će biti postavljeni termostatski ventili.

Pročitajte i ovo Autocesta, ilustracija počinju radovi Važna obavijest iz HAC-a: Od utorka otežan promet na autocesti A3 Obnova zgrada - 1 Energetska obnova Ministarstvo objavilo važan poziv za građane: Dijeli se gotovo 95 milijuna eura

Zahvaljujući tome i brojnim drugim radovima, varaždinska bolnica godišnje će na energentima uštedjeti 3,4 milijuna kuna ili oko 8.650.000 kilovatsati energije, a upravo će se iz tih ušteda ulaganje vraćati 14 godina nakon završetka radova.

Početak radova svečano je obilježen u srijedu, a na svečanosti su, među ostalima, bili varaždinski župan Radimir Čačić, gradonačelnik Ivan Čehok te ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić.

Ulaganje se odvija u sklopu Programa energetske obnove zgrada javnog sektora, koji provodi Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurava sredstava za sufinanciranje provedbe.

Fond će osigurati 24 milijuna kuna, a ostatak sredstava Prvo plinarsko društvo, pružatelj energetske obnove koje je odabrano putem postupka javne nabave.

Ugovor o energetskom učinku Opće bolnice Varaždin potpisali su u lipnju 2016. godine tadašnji čelni ljudi Opće bolnice Varaždin, Prvog plinarskog društva te Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Rok za dovršetak svih radova je 31. prosinca 2018. godine.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene