Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vratila se u rodni grad

Hrabra Ena pobijedila bolest: 'Presretna sam!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječanka Ena Šarac vratila se u svoj rodni grad. Nakon 11 godina, šest operacija i bezbroj ciklusa kemoterapije i zračenja - Ena je pobijedila bolest.

Prije samo nekoliko dana podvrgnuta je najnovijoj metodi uklanjanja tumora u Njemačkoj. Ni ona ni njezina obitelj još ne mogu vjerovati da je borba za život napokon iza njih. U čvrstom zagrljaju djeda i bake. Hrabra Ena dobila je bitku. Tumora više nema. 'Ni ja ni nitko nismo svjesni da se to riješilo nakon 11 godina. Presretna sam', rekla je Ena.

Pročitajte i ovo Smještaj za rehabilitirane ovisnike u Osijeku - 3 Nova šansa Kućni red, rad s psihologom, mogućnost zaposlenja: "Ovdje se život odvija po određenim pravilima" Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a

Nova, bezbolna terapija u Njemačkoj, omogućila joj je život. 'Nama to još nije sjelo u glavu, jer 11 godina se boriš s tim i sad preko noći nešto, u sat i 15 minuta da to netko riješi, to je znanstvena fantastika', rekla je Biserka Šarac, Enina majka.

>> Ena Šarac danas ide u München po svoj osmijeh

Djed i baka ne mogu je prestati ljubiti i grliti. 'Ne može biti bolje', kaže Đuro Šarac, Enin djed. 'Kad nam je njena mama javila, od sreće sam skakala kao ptica', rekla je Nata Šarac, Enina baka.

Sretna je i Ena. Od danas živi punim plućima i uz puno planova. U Eninom slučaju hrvatski zdravstveni sustav je zakazao, ali ne i dobri ljudi. Nesebično su prikupljali novac za skupe operacije. 'Ne samo materijalno što se tiče liječenja nego te predivne poruke te stvarno osnaže i guraju dalje', rekla je Ena.

'Bez njih ne bi mogli postići ono što smo postigli', rekla je Biserka. Terapije, neizvjesnost i borba za život sada su iza nje. Svima koji se bore s bolešću hrabra Osječanka poručuje: Da se nikad ne predaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene