Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba s leukemijom

Ena Šarac suočena s novom dijagnozom: "Znam što mi je, znam što me čeka i bit će super"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrabra Osječanka Ena Šarac još jednom pokazuje koliko je hrabra. "Sad znam što mi je, znam što me čeka i bit će super", reagirala je kada je od roditelja doznala da će se morati boriti s leukemijom.

Iako dijagnoza još nije službeno potvrđena, pred hrabrom Osječankom Enom Šarac (22) još je jedna borba, i to ona s leukemijom.

Idući tjedan Ena ide na biopsiju kostiju koja bi trebala potvrditi tu dijagnozu, ali već sada ona je 99 posto sigurna. Nakon toga Ena će biti upisana u registar darivatelja koštane srži i čekati kompatibilnog donora.

Pročitajte i ovo Provjereno: djevojka Barbara - 1 Ministar udario kontru "Ne mogu, ne mogu, teško mi je": Teška bolest potpuno im je promijenila život, a država ih je stavila pred nemoguć izbor Mila Rončević vraća se kući - 4 izvješće zaklade Otac djevojčice koja nas je sve ganula zbog svoje hrabrosti: "Mila je dobro, Bogu i ljudima hvala"

S obzirom na sve bitke iz kojih je Ena dosad izašla kao pobjednik, ne sumnjamo da će i ovaj put biti tako. U prilog tome ide i njezina reakcija na novu dijagnozu, koju je obitelj doznala prije tri dana.

"Sad kad zna što joj je, kaže da joj je puno lakše. Ja sam mislila 'Bože kako će to sad prihvatiti', ali dobro je. Kaže da joj je najgore kad ne zna što je. Sad kaže 'znam što mi je, znam što me čeka i bit će super''', priča o svom čudu od djeteta Enina majka, gopođa Biserka.

"Blesasta je, Bože dragi. Ne znam uopće što reći. Uvijek joj sve kažemo, bolje da od nas čuje kako je. Ali ona je super. Psihički je dobro, a to je najbitnije", kaže mama Biserka.

Ena je trenutno u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu. Idućih nekoliko dana odmorit će se od pretraga, a posebno je vesela jer je u Zagreb na tjedan dana iz Osijeka stigao i njezin otac.

Poslije Nove godine liječenje će vjerojatno nastaviti na zagrebačkom Rebru. Njezina majka stalno je uz nju. U Zagrebu su unajmili i stan.

Gospođa Biserka priznaje da je sve daleko od dobroga i pomalo nevjerojatno, ali dobro znaju kako se postaviti u ovoj situaciji.

Jer Ena je još kao dijete dobila tumor na mozgu. Dosad je prošla kroz pet kirurških otvaranja glave i tri sepse. Osim toga, dobila je i dijabetes, a godinu i pol dana bila je u invalidskim kolicima.

Cijelo to vrijeme nikada nije odustajala i prava je definicija optimizma. Iz svake situacije izlazila je kao pobjednik i potpuno opravdano postala sinonim za hrabrost.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene