Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Italiji

TEREN SE MIJENJA IZ SATA U SAT 'Svako jutro nas budi potres. Alarm nam nije potreban'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već treći dan pratimo situaciju nakon razornog potresa u Italiji iz koje stižu snimke i vijesti o teškim sudbinama stanovnika grada Amatrice. Na mjestu događaja od prvog dana je reporterka Provjerenog Nove TV Ema Branica.

Ema Branica je za hrvatsku javnost javljala najnovije informacije s terena iz minute u minutu te se uživo uključivala u informativni program Nove TV.

Pročitajte i ovo Pitbuli napali dijete tragedija u Italiji Dva pitbula rastrgala 13-mjesečnog dječaka dok se igrao u dvorištu: Majka ga je pokušala spasiti, nju su izgrizli Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo"

Izvještavanje iz Italije joj je, kaže, i fizički i psihički težak zadatak. Susreti s članovima obitelji i rodbinom koji su izgubili svoje najmilije najteže padaju našoj novinarskoj ekipi.

Zbog razornog potresa uskraćen im je i pristup osnovnim životnim potrebama. Stanovnici, pa tako i novinari, više od 24 sata bili su i bez pristupa toaletu, a vodu i hranu dobivaju od Crvenog križa. Jutarnji alarm joj, kaže, ne treba.

Prenosimo njeno svjedočanstvo s terena.

'Zbog manjih potresa koji se i dalje javljaju odlamaju se dijelovi kuća i tako se i sam teren po kojem se krećemo mijenja iz sata u sat. Zbog opasnosti od potresa prvu smo noć proveli u podnožju Amatrice u autu. Svako jutro nas praktički budi potres - jučer magnitude 5, jutros magnitude 4,7 - tako da mi alarm nije potreban. Hranimo se zahvaljujući Crvenom križu koji nam daje vodu i krekere, a toalet i tuš nisam koristila 24 sata, jednostavno ih nije bilo. Amatrice je bio gradić na vrhu brda, a sad ga više nema - barem tako izgleda. Teren je jako težak. Do Amatrica imamo uvijek 2 km pješačenja, a kada stignemo dočekaju nas grozote – jecanje i plakanje, od kojih se i nama plače, zgnječeni kreveti i dječje sobe. I često, nažalost, tijela unesrećenih', javila je Ema Branica iz Italije.

Ema Branica i večeras će se javiti uživo iz Amatricea za Dnevnik Nove TV i prenijeti najnovije informacije s terena.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene