Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čišćenje terena

Eksplozije odjekuju Pazinom, mještani u strahu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Središtem Pazina po cijele dane odjekuju eksplozije jer se minama, naime, čisti teren za izgradnju novog trgovačkog centra. Stanarima se život pretvorio u pravi pakao, a kuće stradale. I, tipično hrvatski, nikom ništa.

Pazinci u središtu svoga grada bude se sa strahom. 'Prvo miniranje bilo je 17. kolovoza. Te pribadače smo stavili kako se miniralo, a svaki put jače su se pokazale pukotine', objasnio nam je Ivan Ladavac, obližnji stanar. A onda je broj pribadača počeo rasti, što znači da je pukotina sve veća. Unutrašnjost kuće ne izgleda ništa bolje. Izvoditelji miniranja tvrde da je sve u granicama normale te da su neke kuće i prije imale pukotine. 'Miniranje nije opasno, radimo po projektu, miniranje i kuće su sve snimljene, imamo foto-elaborate. Sve pukotine koje su bile prije miniranja pa nakon miniranja se lako utvrde da li su nove ili stare', rekao je Ivica Plantak, voditelj miniranja.

Pročitajte i ovo Muke po vlaku Pokrenuli inicijativu Promjene voznog reda izazvale nezadovoljstvo: Učenici svakodnevno kasne u školu ili dolaze prerano Napad na Kijev dramatična noć VIDEO U razornim noćnim napadima Rusije na Kijev deseci ozlijeđenih: Oštećena i dječja bolnica

Ogorčeni stanari sumnjaju da će ikada ovdje osvanuti trgovački centar. Međutim za Grad je to čist posao. 'Materijal koji se tu minira i uzima vozi se tu na drugu stranu grada, na taj naš gradski deponij, na La kotu. Tako da to ne stoji', objasnio je Daniel Maurović, pročelnik Odjela za kom. sustav i prostorno planiranje. Iako staklo kojim se testira jačina potresa, stoji čitavo preko pukotina, stanari tome ne vjeruju. Pazinci se tako stresu pet puta dnevno. Sigurno će im trebati još pribadača jer će miniranje trajati do studenog ove godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene